A lány a név mögött: ismerd meg az igazi Amy Winehouse-t!

2015.07.06. 17:00, Recorder.hu

amy_vertigo_650.jpg

(X) Július 9-től látható a hazai mozikban a hatszoros Grammy-díjas dalszövegíró-énekesnő életét bemutató Amy – Az Amy Winehouse-sztori. A filmben maga Amy Winehouse segítségével ismerhetjük meg igazi arcát – korábban sosem látott, tinédzserkorában készült házi videókon, barátaival, menedzserével készült privát felvételeken keresztül mutatkozik be a Rehab legendás énekesnője. Újraélhetjük legnagyobb slágerei születését, s belenézhetünk azok felvételébe, valamint koncertvideókba is.

A film nemzetközi bemutatóját nagy viták előzték meg. A legtöbben azt kérdezték a film elkészülte előtt a rendezőtől, hogy miért akart épp egy drogosról filmet készíteni. Asif Kapadiát pontosan ez a hozzáállás motiválta – mert szerinte szörnyű, hogy egy fiatal felnőttről ilyesmiket mondanak. Leírták őt, pedig sokkal több minden volt a háttérben. A rendező szerint események sokasága és elegye vezetett az ivászathoz, drogokhoz és az étkezési zavarokhoz. "Túl sok minden érte Amy-t és túl fiatalon: a hírnév, a pénz, a szórakoztatóipar és egyáltalán, London. A hozzá közel állók mindezt látták, ezért is volt nehéz rávenni őket, hogy segítsenek a film elkészítésében és meséljék el saját történetüket Amy-vel. Sokkolta őket, ami a szerettükkel történt, bizalmatlanok voltak, de szépen lassan megnyíltak, és a végén olyan volt nekik a közös munka, mint egy terápia" - hangsúlyozta a nemzetközi sajtóban a rendező.

A film Amy Winehouse fiatalkorától kezdi életének elmesélését, az első koncertektől és demóktól kezdve, az első bulizásokon és egyénisége alakulásán keresztül, a felemelkedést és leépülését is bemutatva. A filmkészítők célja az Amy – Az Amy Winehouse-sztori elkészítésével elsősorban az volt, hogy valós képet adjanak és hitelesen bemutassák az énekesnő történetét, mert eddig csak kifordítva lehetett azt látni – elsősorban a bulvársajtón keresztül. A menthetetlen drogos lány képének megdöntéséhez és történetének elmeséléséhez száznál is több interjút készítettek az alkotók Winehouse gyerek- és felnőttkori barátaival, zenészkollégáival (megszólal a filmben mások mellett Mos Def, Tony Bennett, Salaam Remi), testőrével és a szüleivel.

Az Amy Winehouse életét az énekesnő szempontjából bemutató Amy – Az Amy Winehouse-sztori országosan július 9-én kerül a magyar mozikba.

A Magyarországon csütörtökön bemutatásra kerülő film trailere: 

https://recorder.blog.hu/2015/07/06/a_lany_a_nev_mogott_ismerd_meg_az_igazi_amy_winehouse-t
A lány a név mögött: ismerd meg az igazi Amy Winehouse-t!
süti beállítások módosítása