Az elátkozott fiatalság himnuszaival tér vissza a Libertines

2015.07.03. 13:30, Frontrecorder

libertines.jpg

Tizenegy év után, szeptember 4-én új albumot ad ki a Libertines,a kétezres évek egyik meghatározó brit zenekarának visszatérő lemeze az Anthems For Doomed Youth címet kapta, az első beharangozó dal, a Gunga Din pedig már meg is hallgatható róla. 

Mint arról mi is beszámoltunk, a Libertines tavaly decemberben Thaiföldön írta alá a lemezszerződését a Virgin kiadóval, miközben ugyanott Pete - bocsánat: Peter - Doherty  éppen megint elvonón volt. A zenekar a harmadik lemezét ugyancsak Thaiföldön rögzítette a következő hónapokban, június közepén aztán a Libertines másik gitáros-dalszerző vezére, Carl Barât azzal osztott meg egy fényképet, hogy éppen a számsorrenden megy a drámázás, amiből arra lehetett következtetni, hogy az album munkálatai a finiséhez érkeztek - és valóban: szeptember első péntekén érkezik is a harmadik lemez. A Libertines a 2004-es cím nélküli lemez után teljesen széthullott Doherty súlyos drogproblémái miatt, ezután legközelebb 2010-ben álltak össze néhány koncertre, de az újjáalakulásukat hivatalosan csak idén tavasszal jelentették be. Az új lemezről Doherty azt nyilatkozta nemrég az NME-nek, csodával határos, hogy végül össze tudták hozni, de nagyon büszkék rá és szerinte az emberek imádni fogják. Barât pedig ugyanebben az interjúban azt hangoztatta, hogy nem ismételték magukat, hanem továbbléptek. Hogy ez mennyire igaz, hamarosan kiderül, addig itt az első ízelítő, a reggae-s Gunga Din (amelynek címe Rudyard Kipling egy versétől ered), de előbb mutatjuk a teljes dallistát és a borítót.

A Libertines Anthems For Doomed Youth című új albumának számsorrendje tehát:

1. Barbarians
2. Gunga Din
3. Fame and Fortune
4. Anthem for Doomed Youth
5. Heart of the Matter
6. Belly of the Beast
7. Iceman
8. You’re My Waterloo
9. Fury of Chonburi
10. The Milkman’s Horse
11. Glasgow Coma Scale Blues
12. Dead For Love

(A lemez deluxe kiadásán helyet kapott további négy dal - Love on the Dole, Bucket Shop, Lust of the Libertines, 7 Deadly Sins -, melyeket a thaiföldi Karma Sound stúdióban játszottak el élőben.)


az album borítója:

libertinescover.jpg

 
és a Gunga Din, amelynek klipjében a LIbertines négy tagja duhajkodik az utcán, valahol Thaiföldön:

Címkék: the libertines
https://recorder.blog.hu/2015/07/03/az_elatkozott_fiatalsag_himnuszaival_ter_vissza_a_libertines
Az elátkozott fiatalság himnuszaival tér vissza a Libertines
süti beállítások módosítása