Albumpremier! Miguel: Wildheart

2015.06.23. 10:59, rerecorder

miguel_wide-154ad8a5a1631d4f7831853923cc63b69e225e6f-s800-c85.jpg

Miguel egy fű alatt, lassan, hosszú idő alatt, de végül közel félmillió példányban fogyott bemutatkozó lemez (All I Want Is You, 2010) után 2012-es második albumával, a Kaleidoscope Dreammel robbant be, a lemez első kislemeze (Adorn) még a legjobb r&b-dal Grammyjét is elnyerte, az énekes-dalszerző pedig a 2010-es évek eleji legújabb neosoul-hullám (The Weeknd, Frank Ocean, How To Dress Well) egyik kulcsfigurája lett. Ilyenkor nő meg drasztikusan a várakozás, lássuk, hogy Miguel meg tud-e felelni ezeknek Wildheart című harmadik albumával, ami június 29-én jelenik meg, de nálunk már hallható is a Deezer hivatalos magyarországi prestreamjével.

miguel_cvr-22d1b15f229270fa97a01aa67dea4ad07f9729b0-s200-c85.jpgMiguel oldalvonalról hajtott a '10-es évek elején elszaporodó indie (leftfield stb.) r&b-be (How To Dress Well, James Blake, Holy Other, Balam Acab, oOoOO), valahol félúton az előbbiek közé is sorolható The Weeknd és az inkább a hiphop felől érkező Frank Ocean között, de az utóbbiakat követve hatásfokban és népszerűségben. Eleinte 'Princesített Kanye West'-ként is emlegették, holott azért egyértelműen neosoul, amiben ő alkot, igaz, abból ugyan az eklektikus válfaj. Mindez igaz a jövő héten megjelenő, de itt már hallgatható Wildheartra is, hangsúlyos, hogy Miguel gitártudása is megjelenik a lemez második felén, illetve hangsúlyos az is, hogy ez egy minden korábbinál határozottabb, szándékoltan szexibb, sarkosabb lemez. Az énekes-dalszerző életében a legnagyobb változás az volt az előző, még New Yorkban készült Kaleidoscope Dream óta, hogy barátnőjével áthelyezték lakhelyüket Los Angelesbe, a lemezen pedig leginkább az hallatszik, hogy az eleinte producerek által irányított zenész, a második lemezzel megtalált alternatív r&b-t végképp a saját irányítása alá vonta és egy fülledt, pszichedelikus réteggel vonta be azt. A Los Angeles-i költözést erősen magán viselő Wildhearton olyan című dalok szerepelnek, mint Hollywood Dreams, NWA, the valley, na meg olyan közreműködők, mint Wale, Kurupt és Lenny Kravitz. Az egész egy nagy, stílusok utáni hangulatgyűjtemény, soul, funk, hiphop, pop, szintipop, pszichedelikus rock összetevőkből, Common csinált ehhez hasonlót a 2000-es évek elején a hiphop felől, csak Miguel hangsúlyosan egy neosoul énekes, és laza konceptlemeze mindezek összessége.


MIGUEL - CSAK, HOGY STÍLUSOSAN FEJLESSZE PROFILJÁT - KÖZREMŰKÖDIK A LEGFRISSEBB ASAP ROCKY-SLÁGERBEN IS.


a Wildheart című remek harmadik Miguel-album (amit egy villámgyors és ingyenes Deezer-regisztráció után nem csak 30 mp-es részletekkel lehet hallgatni): 


az album felvezető kislemezének, a Wale-lel közös Coffee-nak a klipje: 


és a lemez deluxe verzióján helyet kapó Simplethings

https://recorder.blog.hu/2015/06/23/albumpremier_miguel_wildheart
Albumpremier! Miguel: Wildheart
süti beállítások módosítása