A Ratatat rajzon is diszkókirály

2015.06.20. 15:11, subrecorder

ratatat3.jpg

Amikor legutóbb írtunk a brooklyni Ratatatról, akkor éppen a zenekar Coachellán való fellépése után voltunk. Azon a fesztiválon debütáltatott öt év szünet után új dalokat a duó, majd stúdióverzióban is kiadta a készülő lemezéről az első kislemezt. Most itt van a következő, ami talán még az előzőnél is funkybb - már ha ez egyáltalán lehetséges.

Amint azt a Cream On Chrome-ról szóló cikkünkben leírtuk, a Ratatatnak jót tett az, hogy öt évre elvonult egy hosszabb szünetre, hiszen utóbbi két lemezén már érezhető volt az a fajta fáradtság, ami pont egy ilyen laza gitárdiszkót játszó formáció esetében végzetes lehet. Idén viszont megújult erővel tért vissza a Coachellán a páros és az eddig hallott dalok is nagyon bizalomgerjesztőek a július 17-én megjelenő Magnifique című albumról. Az, hogy az LP3 és az LP4 után ezt az anyagot nem LP5-nek nevezték el, szintén mutathatja az újrakezdésre való hajlandóságukat.

A Ratatat zenéjében vokálok soha nem voltak, de arra, hogy a gitárok ilyen beszédesek legyenek, mint a Cream On Chrome-ban és a most kiadott Abrasive című dalban, már régen volt példa, talán ettől érződik megint frissnek a duó zenéje. Az Abrasive-hez készült videó is, melyet Evan Mast, a Ratatat egyik fele készített, mintegy 4000 rajzát animálták meg a kliphez. Tipikus művészeti középiskolás diák szkeccseinek tűnnek a figurák, akik zenélnek, táncolnak, sportolnak, láthatóan nagyon lazán érzik magukat, ahogy mi is úgy fogjuk, ha végighallgatjuk a dalt. Lejjebb megmutatjuk a Jamaicában és New Yorkban felvett album borítóját és számlistáját is.


A Ratatat új dala, az Abrasive:


a július 17-én megjelenő Magnifique számlistája:

01 Intro
02 Cream on Chrome
03 Magnifique
04 Abrasive
05 Countach
06 Drift
07 Pricks of Brightness
08 Nightclub Amnesia
09 Cold Fingers
10 Supreme
11 Rome
12 Primetime
13 I Will Return
14 Outro


és a lemez borítója:

1b6a67e3.jpg

Címkék: ratatat
https://recorder.blog.hu/2015/06/20/a_ratatat_rajzon_is_diszkokiraly
A Ratatat rajzon is diszkókirály
süti beállítások módosítása