Újra száll az Eagles Of Death Metal

2015.06.18. 10:07, subrecorder

eagles_1.jpg

Vége a hét szűk esztendőnek, 2008 után idén októberben új albumot jelentet meg Jesse Hughes és Josh Homme duója, az Eagles of Death Metal, az eddigi vizuális tartalmak és az első single alapján pedig nyugtázhatjuk, hogy a formáció ugyanolyan vicces és nagyszerű, mint volt.

Jesse "The Devil" Hughes és Josh Homme az Eagles of Death Metalt még 1998-ban alakították, de a barátságuk sokkal régebbre nyúlik vissza. A két zenész még 7 évesen ismerkedett meg és barátkozott össze egymással, amikor Homme (már akkor is nagy rocksztár lévén) megvédte Hughes-t egy őt zaklató kölyöktől. Aztán mikor végre hivatalosan is összeálltak és elkezdtek zenélni, elég sokáig nem történt semmi, mivel Homme-nak akkoriban kezdett beindulni egy másik zenekara is, ami aztán később egész szép kis sikereket ért el (Queens Of The Stone Age). Mármint azon kívül nem történt semmi, hogy a stúdióban ittak, drogoztak és néha eljátszottak ezt-azt, amiből aztán másnapra persze semmire sem emlékeztek. Az első EoDM-lemezt végül 2004-re hozták össze, amit 2008-ig még kettő követett, ezután viszont sokáig nem jött ki a lépés a folytatáshoz.

Tavaly viszont bejelentették, hogy dolgoznak a zenekar következő albumán, pár nappal ezelőtt pedig Homme meglepetésvendégként jelent meg egy koncerten a dobok mögött. Ezzel egy időben mutatták be az első új dalukat, a Complexity-t is, melyhez olyan Star Trek-paródia artwork készült (lásd a nyitóképen), amire szinte jobban megérte várni, mint a számra. A dal címe ellenére az EoDM továbbra sem játszik túlságosan bonyolult zenét, egyszerű, vadhajtásoktól mentes, tipikusan bugyinedvesítő rock'n'rollt művelnek, változás ebben nem igazán történt. Ez persze nem akadályozta meg a tagokat abban, hogy jól hangzó nyilatkozatokat tegyenek közzé mind a dallal, mind az októberben megjelenő ZIPPER DOWN című albummal kapcsolatban. Homme szerint a Complexity "a zenei megfelelője annak, amikor fogod a szerencsehozó nyúllábadat, amin rajta maradt a szerencsétlen nyúl is." Magáról a lemezről pedig ezt a teljességgel érthető állítást fogalmazta meg: "egy független tanulmány szerint három doktorból négy azt állítja, hogy a ZIPPER DOWN egy őrjítősugárban ragadt fülgazmus. Kinek higgyünk, ha ne a szakértőknek?" A most megjelent dalon kívül nemsokára láthatjuk a Hughes-ról készült VICE-dokumentumfilmet (trailer), emberünk van akkora figura és látott annyit az évek során, hogy napokon keresztül is érdemes lenne elhallgatni a sztorijait, ehhez legközelebb minden bizonnyal ezzel a filmmel kerülhetünk. Aki pedig megnézné az Eagles of Death Metalt élőben, annak nem kell messzire utaznia, idén játszanak a Hegyalján és a szlovákiai Pohoda fesztiválon is.


A Halálmetál Sasainak új dala:


"Az ember bizony inkább lefelé húzza a cipzárját, mint fölfelé, lógjon ki, aminek ki kell lógnia!" - Jesse Hughes, 2015 (a ZIPPER DOWN borítója)

aba65aea.jpg:

https://recorder.blog.hu/2015/06/18/ujra_szall_az_eagles_of_death_metal
Újra száll az Eagles Of Death Metal
süti beállítások módosítása