Hétvégén itt a II. kerület Napja: Benkó, Charlie, Gryllus, Halász Judit és Tóth Vera a Millenárison

2015.06.10. 16:16, Recorder.hu

2kernap_650.jpg(X) A II. Kerületi Önkormányzat kulturális és szórakoztató fesztiválját most pénteken és szombaton, június 12-én és 13-án tartják a budai Millenáris Parkban. A neves fellépők idén is különleges zenei csemegékkel várják a közönséget. Minden esemény ingyenes, beleértve a koncerteket és a családi programokat is. Lássuk, mi minden történik a két nap alatt!

2015.06.12., péntek (MILLENÁRIS PARK - NAGYSZÍNPAD)

18:00       Tóth Vera koncertje

A népszerű énekesnő kamaszkora óta zenél, 2004-ben pedig – a Megasztár tehetségkutató műsornak hála – az egész ország megismerhette. Tóth Vera a mai napig a legkeresettebb magyar énekesek közé tartozik, nyáron rengeteg hazai és határon túli fellépés vár rá. Az énekesnő évekig Budán élt, és többször is fellépett már a Millenárison. A Kerület Napján most először hallhatja a közönség.

19:30       Charlie koncertje

Számos zenekarban játszott, számos műfajban énekel, jellegzetes hangjáról azonban rögtön felismeri bárki, aki csak egyszer is hallotta. Horváth Charlie Liszt Ferenc-díjas énekes, a rock, a dzsessz, a blues, a soul és a funky egyik legkitűnőbb hazai tolmácsolója. Idén először a Kerület Napja fellépőjeként is köszönthetjük.  

 

2015.06.13., szombat (MILLENÁRIS PARK - NAGYSZÍNPAD)

10:30       Halász Judit koncertje

Ha gyerekkoncert, akkor Halász Judit, aki több mint négy évtizedig kerületünkben élt, akinek dalain generációk nőttek fel, s ma már az egykori Halász Jutka-rajongók a gyermekeiket viszik a mindig teltházas koncertekre. Két tucat lemeze látott mostanáig napvilágot, az első 1973-ban Kép a tükörben, a legutóbbi tavaly, Kezdődhet a mulatság címmel. Sikerének titka azonban nemcsak az igényes szöveggel énekelt dalokban rejlik. A személyiségéből sugárzó kedvesség, közvetlenség és őszinteség teszi dalait és őt magát is gyerekek és felnőttek kedvencévé. A közönség szeretete mellett a szakma is elismeri énekesi és színművészi munkásságát. 

16:00       Gryllus Vilmos koncertje

A Kossuth- és Prima Primissima díjas, II. Kerületért Emlékérmes Gryllus Vilmos neve szorosan összeforrt a II. kerülettel, városrészünk kulturális életével. A Kaláka együttessel és szólóban is rendszeres résztvevője a kerületi programoknak, legyen szó akár a Föld Napjáról, akár a Kerület Napjáról. 1992-től kezdte kiadni gyerekek számára írt dalait, amelyek rövid időn belül rendkívül népszerűek lettek, és ma már szinte minden óvodás, kisiskolás kívülről fújja őket. 

18:00       A Benkó Dixieland Band jubileumi koncertje

Aligha van szerte a világon – legalábbis Magyarországon – sikeresebb dzsesszegyüttes, mint a Benkó Dixieland Band. Bizonyítja ezt az a felsorolhatatlanul sok kitüntetés és elismerés, amellyel 58 éves fennállásuk alatt munkásságukat díjazták. Bár nemzetközi karrierjüket jobbára a szomszédos országokban kezdték, 1982-ben már a kaliforniai Jazz Jubilee nagydíját kapták, 1983-ban Kaliforniában Az év zenekara lettek, 2007-ben pedig George W. Bush amerikai elnöktől vehettek át kitüntető elismerést. A technikai munkatársakkal együtt 12 tagból álló együttes vezetője, Benkó Sándor fél évszázada kerületünk lakója, augusztusban tölti be 75. életévét, ezért idén a Kerület Napján jubileumi koncertet adnak.

 

2015.06.13., szombat (MILLENÁRIS PARK)

10:00-18:00

Ízek utcája - Ugrálóvárak – Mászófal – Trambulin - Főzőverseny

12:00       Ízek utcája

A közkedvelt Ízek utcája idén is a kerület napi programok egyik kiemelt eseménye lesz. A II. kerületi nemzetiségi önkormányzatok ebédidőben hagyományos ételeikből kínálják majd a közönséget. A bolgárok kebabbal és sopszkasalátával, a horvátok eredeti receptek alapján, horvát pékségben készült burekkal várják a vendégeket. A németek hagyományosan töltött káposztát kínálnak majd, a lengyelek pedig a céklaleves mellett a székelykáposztához hasonló bigost kínálják. A ruszinoknál kárpátaljai brindzával és szalonnával készített puliszkát lehet kóstolni, míg a roma önkormányzat különleges káposztával várja a vendégeket. Sokak kedvencét, a juhtúrós sztrapacskát készítik a szlovákok, a szerb nemzetiségi ételek közül pedig a látogatók kóstolhatnak lepényben csevapcsicsát és pljeskavicát szerb túróval és salátával. Az ukránok a töltött káposztát és a burgonyás varenyikit kínálják, a görögök étvágygerjesztő falatkákkal, fasírttal és szőlőlevélbe tekert finomságokkal, valamint tzatzikival várják a vendégeket.

14:00       Főzőverseny (kóstolás ¾ 5-kor, eredményhirdetés 17 órakor)

A Kerület Napi a hagyományos főzőversenyen induló öt csapat milyen bográcsgulyást fog készíteni és hogyan, kiderül délután 17 óra előtt nem sokkal, amikor a helyszínen lévők megkóstolhatják az öt bográcsban különbözőképpen elkészült zamatos ételt. 

Az öt csapat:

-          a II. Kerületi Polgármesteri és Kormányhivatal munkatársai,

-          a II. Kerületi Rendőrkapitányság dolgozói,

-          a II. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének tagjai,

-          a II. kerületi iskolák igazgatói és a KLIK képviselői, valamint

-          a II. kerületi Idősügyi Tanács delegáltjai

A csapatok ételeit a Buday Péter mesterszakács vezette zsűri értékeli.

12:00 Nemzetiségi hagyományőrző előadások

12:15 Horvát Nemzetiségi Önkormányzat: Prekovac zenekar

12:40 Bolgár Önkormányzat: Zornica hagyományőrző együttes

13:05 Görög Önkormányzat: Iliosz együttes

13:30 Német Önkormányzat: Klebelsberg Kuno Általános Iskola tánccsoportja

13:55 Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat: Polonez néptánctáncegyüttes

14:10 Szlovák Önkormányzat: Kopaniciar tánccsoport

14:35 Roma Nemzetiségi Önkormányzat.: Keresztény út táncegyüttes

 

2015.06.13., szombat (MILLENÁRIS KISSZÍNPAD és környéke)

A kerület napi mulattatók közül a Langaléta Garabonciások gólyalábakon várják az érkezőket, lesz Paprika Jancsi Csúzlizdája, Tekergő tér, valamint a nap folyamán Egérparádé és SziaMarczi! kézműves játszóház, ahol lehet körmön fonni, varrogatni, gyöngyöt fűzni, kákatutajt úsztatni, papírkígyót eregetni, az egész napos kézműves vásárban pedig míves portékákra lelni. 

10:00-18:00 SziaMarczi!

Paprika Jancsi Csúzlizdája

Tekergő tér

Kézműves foglalkozások

Kézműves vásár

Vásári mulattatók

 

10:00    Langaléta Garabonciások gólyalábas beharangozója

11:30    Langaléta Garabonciások előadása

13:00    Egérparádé

15:00    Paprika Jancsi vásári bábelőadás

 

Kerület Kártya a Millenárison!

A korábbi évekhez hasonlóan a Kerület Napjára idén is kitelepül a II. Kerület Kártya-sátor, ahol lehetőség lesz a kerületi kedvezménykártya helyszíni kiváltására vagy a lejárt kártyák meghosszabbítására, továbbá a látogatók megismerkedhetnek a kártyával kerületszerte és országosan kedvezményesen igénybe vehető szolgáltatásokkal és elfogadóhelyekkel. Az új regisztrálók között értékes nyereményeket sorsolnak a szervezők.

Facebook-eseményoldal: http://www.facebook.com/events/843902952331673

https://recorder.blog.hu/2015/06/10/hetvegen_itt_a_ii_kerulet_napja_benko_charlie_gryllus_halasz_judit_es_toth_vera_a_millenarison
Hétvégén itt a II. kerület Napja: Benkó, Charlie, Gryllus, Halász Judit és Tóth Vera a Millenárison
süti beállítások módosítása