Izlandon kínálják a világ legdrágább fesztiváljegyét

2015.06.05. 10:06, subrecorder

solstice.jpg

Túl drága a napijegy a Balaton Soundra? Nem lehet normálisat enni a Szigeten emberi mennyiségű pénzből? Sört is már inkább csak kint veszünk? Ha bármelyikre egyetértően bólogattál, az izlandi Secret Solstice fesztivál VIP-jegye nem neked való, azt ugyanis 200 000 dollárért (55 millió forintért) vesztegetik. Mégis mit tartalmazhat egy ilyen belépő?

Maga a Reykjavíkban rendezett Secret Solstice (Titkos Napforduló) fesztivál egyáltalán nem drága. Az átlag belépő ára 20 000 izlandi korona, vagyis körülbelül 37 000 forint és a VIP-jegyek is ennek a másfélszeresénél kezdődnek. Valaki azonban egy meetingen gondolhatott egy vicceset, a szervezők pedig rákaphattak az ötletére: legyen egy ultra-hiper-szuper-VIP belépő, amellyel olyan olyan luxus jár, amit nemhogy fesztiválon, de talán semmilyen rendezvényen nem kínálnak sehol máshol a világon.

A 200 000 dolláros értékű Ultimate Festival Pass-al a következőkre jogosítja a birtokosát: első osztályú repülőút oda és vissza a világ bármely pontjáról; szállás egy öt hálószobás reykjavíki villában, öt éjszakára; privát helikopter a fesztivál teljes időtartamára, amely bárhová elszállít a szigeten; saját asszisztens és egy 0-tól 24 óráig rendelkezésre álló sofőr; privát jachtparti golfozással és lövészettel, minden nap más sztárséf főztje, vacsora egy szunnyadó vulkánban lévő magmakamrában, részvétel a világ első gleccser belsejében tartott koncertjén. Ennyi minden mellett nem is lesz idő magára a fesztiválra?  Nincs gond, helyette az egyik headliner majd privát koncertet ad! Tetszetős? Nos, olvasóinknak jó hírrel szolgálhatunk, még szabad a két darab jegy. A Secret Solstice-on amúgy olyan előadók lépnek fel, mint a Wu-Tang Clan, FKA Twigs, vagy éppen a Hercules And Love Affair.


Az izlandi fesztivál tavalyi aftermovie-ja:

https://recorder.blog.hu/2015/06/05/izlandon_kinaljak_a_vilag_legdragabb_fesztivaljegyet
Izlandon kínálják a világ legdrágább fesztiváljegyét
süti beállítások módosítása