Klippremier! EZ Basic: Whatcha Gonna Do With Your Life?

2015.06.04. 13:00, rerecorder

_mg_5860_promo.jpg

A Szarvas Árpád vezette EZ Basic, a hazai indie-színtér egyik legjobb zenekara a 2010-es Hello Heavy lemez óta egy EP-vel (Memories Of Spring, 2012) és önálló dalokkal jelentkezett, ám most készül az őszre várható harmadik album, amelyet egy Belle And Sebastian-os hangulatú, akusztikus twee-pop dal vezet fel - egy hozzá kedvesen passzoló klippel.

_mg_6050_promo.jpgA Promising Boy című dallal felvezetett 2012-es EZ Basic EP óta 2013-ban egy hegedűvel feldobott szám (New Lines) jelent meg, meg persze tavaly év vége felé a remek klipet is kapó Unnatural, amely azonban már a mostani új dallal együtt szerepelni fog az őszi, harmadik EZ-albumon. Az időközben fő zenekara mellett izgalmas mellékprojektekkel (Evil Men Have No Songs, Models Can't Fuck, Golden Sundays) is jelentkezett Szarvas Árpi most egy azonnal fülbemászó, nyárias, akusztikus twee-popos dalt ad ki zenésztársaival (az EZ Basic-ben továbbra is Pesztalics Dénes basszusgitározik és Nagybaczoni Áron billentyűzik), amihez egy erdőben forgatott egyszerű, kedves klip készült a frontember testvérének, Szarvas Lászlónak a rendezésében: „A dal maga pár perc alatt készült el, ezért arra gondoltam, hogy valami hasonlóan egyszerű, nem túlgondolt, spontán klip illene hozzá. Megkérdeztem a mozgókép szakos öcsémet, hogy van-e kedve rögzíteni valami videót a dalhoz, aminek az lett a vége, hogy ebédszünetben elmentünk sétálni egyet az erdőbe, és bő egy óra alatt meg is lett a klip. Az emberek figyelme manapság egyébként is csak egy gif vagy vine videó erejéig terjed, ezért nem is akartunk szájbarágós dolgot csinálni, ezzel is elkerülve a nyomasztó „miről szól?” kérdéseket.”

Az EZ Basic tehát egy új lemezt vezet fel ezzel a dallal is, aminek készültéről szintén megkérdeztük a dalszerzőt: „a lemezt tavaly kezdtük el felvenni, és egy kicsit hosszabbra nyúlt a folyamat, mint az előző megjelenéseinknél, mert egyrészt ezúttal néhány elem kivételével mi magunk vettük kézbe a teljes albumkészítési folyamatot, másrészt pedig azért, mert ez egy rendhagyó album, egy képzeletbeli filmnek a zenéje, amin nem csak 3-4 perces klasszikus popszerkezetű dalok lesznek, hanem instrumentális betétek, összekötő zenei hangulatképek, amikkel nem nagyon kísérleteztem eddig. Előreláthatólag ősszel fog megjelenni. Remélhetőleg megélénkül most egy kicsit az élet az EZ Basic körül.”

_mg_5675_promo.jpg 

Az énekes-gitárost arról is faggattuk, hogy milyen új zenei hatások, vagy akár más helyekről érkező inspirációk jellemzik mostanában együttesét? Három éve dolgozom zenei szerkesztőként az egyik legnagyobb streaming zeneszolgáltatónál, ami azt jelenti, hogy napi körülbelül nyolc óra zenét hallgatok hivatásszerűen, szinte minden nap találok valami újdonságot a 60-as évektől kezdve az adott napi új megjelenésekig, és ezek közül sok hatással is van a zenénkre. A legtöbbször azonban más helyekről érkezik az inspiráció, és bár nagyon nehéz, de nem árt néha teljesen kikapcsolni a zenét, fejben is.”


és te mit kezdesz az életeddel? 


EZ Basic-Facebook
EZ Basic-Bandcamp

https://recorder.blog.hu/2015/06/04/klippremier_ez_basic_whatcha_gonna_do_with_your_life
Klippremier! EZ Basic: Whatcha Gonna Do With Your Life?
süti beállítások módosítása