Hatalmasat trollkodik Jézus Duke Dumont új klipjében

2015.05.26. 12:31, Frontrecorder

dukedumont_1.jpg

A minőségi kommersz house-ban utazó londoni producer, Duke Dumont leporolta egy régebbi számát, amely jó eséllyel ugyanolyan sláger lesz, mit a népszerűségét megalapozó utóbbi kislemezei, ráadásul ismét egy vicces klip társul hozzá. 

Adam Dyment hat éve tűnt fel a tánczenei undergroundban. kipróbált mindenféle éppen aktuális hangzást, majd 2013-ban átnyergelt a Disclosure áttörésével a rádiókba beáramló pop-house-ba. Jó lóra tett, az ezután kiadott kislemezeivel hatalmas sikereket ért el: a Need U (100%) két éve, majd a Whitney Houston My Love is Your Love-jától megihletett I Got U tavaly márciusban vezette a brit slágerlistát, míg az augusztusban megjelentetett Won't Look Back a második helyig jutott. Mindehhez vegyük hozzá, hogy a producert leszerződtette a Virgin nagykiadó, továbbá két egymást követő évben (2014-ben és 2015-ben) is begyűjtött egy-egy Grammy-jelölést, tehát nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Blasé Boys Club néven saját labelt vivő Duke Dumont felvételt nyert a mainstream befutásra esélyes előadók klubjába. Ennek a befutásnak egyik fontos lépcsőfoka Észak-Amerika meghódítása, ezt tavaly szeptemberben alapoizta meg egy EP-vel, melyen a két legutóbbi dala mellett egy eredetileg 2012 szeptemberében, Tiga kiadójánál, a Turbónál kijött trekk, a The Giver kapott helyet, ami annak idején az átmenetet jelentette az undergroundból a populárisabb irány felé. A szám felmelegítésében van ráció, hiszen a mostani közönsége valószínűleg nem ismerte, viszont a többi slágerrel együtt simán "be lehet kínálni" nekik, vétek lenne veszni hagyni, főleg, hogy egy kis polírozással ebből is tuti rádiós slágert lehet kinyerni. És pontosan ez történt: június 21-én érkezik a szám picit finomított verziója The Giver (Reprise), melynek a klipje már be is futott. A szórakoztató videóban a hipszter topmodell fazonú Jézus trollkodik a tengerparton Kaliforniában: látszólag mindenkinek megadja, amire vágyik, hogy azután ezek a csodatevések mind gonosz poénként csattanjanak. 

A The Giver (Reprise) borítékolhatóan a nyár egyik mindenhonnan szóló house-slágere lesz, nyilván elhangzik majd Duke Dumont szettjében is június 27-én a Fővám téri Központi Vásárcsarnokban.

a himnikus hangvételű szám eredetije:


és a vokál-hangminta eredetije, Kim English Time For Love című 1995-ös dalából, 1:13-nál:

Címkék: duke dumont
https://recorder.blog.hu/2015/05/26/hatalmasat_trollkodik_jezus_duke_dumont_uj_klipjeben
Hatalmasat trollkodik Jézus Duke Dumont új klipjében
süti beállítások módosítása