Média Pont a Lemezbolt – Bemutatkozik Budapest legbarátságosabb lemezboltja

2015.05.15. 13:25, rerecorder

img_8096_bolt_szeles.jpg

(X) Zenerajongó vagy? Betérnél egy helyre, ami csak a zenéről szól? Ne keress tovább, az újlipótvárosi Média Pont A Lemezbolt a célállomásod! Az adás-vétellel foglalkozó használtlemez-, cd-kereskedés a város legbarátságosabb lemezboltja, amely rögtön magába szippantja a betérőt és lényegében azonnali turkálásra ösztönzi a több ezer vinyl és cd között. A baráti jelző igaz a kiszolgálásra és az árakra is – a Média Pont hangsúlyosan a középkategóriás és az alatti árfekvésben kínálja készletének nagy részét, így lehetetlen onnan üres kézzel távozni (és persze akadnak ritkaságok is, szintén jó áron). Ám ezeken túl még jó pár vevőbarát területen úttörő az üzlet, kattintás után kiderül, hogy mik azok.

img_8068_utca_3_allo.jpgMÉDIA PONT A LEMEZBOLT

Zenei cd, zenei dvd, hanglemez adás-vétele

Budapest, 1136
XIII. ker. Hollán Ernő u. 18.
Nyitva tartás: hétfőtől szombatig 13:00-20:00-ig
Telefon: 06 20 317 1280
Facebook-oldal: Média Pont a Lemezbolt
Instagram-oldal: Instagram/mediapontalemezbolt

Köztudott, hogy a vinyllemez visszatért és az is bizton állítható, hogy az új kiadványok növekvő eladásai mellett felélénkült a használtpiac is. Naná, hiszen azok is, akik visszatértek a lemezvásárláshoz és azok is, akik most vágtak bele a gyűjtésbe, fokozott érdeklődéssel fordulnak az érték- és minőségálló használt albumok felé is. A Média Pont pontosan ezeket kínálja, rengeteg vinylt, cd-t és kisebb mennyiségű zenei dvd-t.

„Egy Lemezbolt, ahol garantáltan találsz valamilyen zenei csemegét, különlegességet!
Egy Lemezbolt, ahol megáll egy pillanatra az idő és kikapcsolódsz!
Egy Lemezbolt, ahol magával ragad a zene és a hangulat!
Egy Lemezbolt, ahova muszáj benézned!”

Ezekkel a szlogenekkel hirdeti magát egyedi Facebook-oldalán (ennek egyediségéről később) a Média Pont a Lemezbolt, és valóban. Legyen bármilyen kiterjedt a gyűjteményed, itt mindig akadhat olyan, ami még hiányzik a kollekciódból. Érdekeljen bármilyen stílus, itt nincs szűkítés, a poptól a folkon át a jazzig és a klasszikusokig mindenféle stílusból akad kiadvány. Az is igaz, hogy ebben a boltban kikapcsol az ember a napi problémákból. És az is, hogy a változatos, de mindig visszafogottan szóló háttérzene (rocktól, a poptól, a progresszíven, a jazzen át a bluesig, soulig) és a plafonig érő, sőt azt is teljesen elfoglaló zenei dekoráció teljesen egyedi hangulatot teremt. Benézni? Na, azt tényleg erősen ajánlott!

img_8066.jpg

Hasznos infók:

img_8095_ajtoban_2.jpgA készlet
- használt, adás-vétel, folyamatosan bővül
- vinyl lp: ~ 5000 db (magyar ~ 2000 db)
- vinyl 12”: ~ 400 db
- vinyl 7”: ~ 400 db
- cd: ~ 4000 db
- kazetta: 200 db
- zenei dvd: ~ 200 db
- zenei könyv: ~50 db

Stílusok
- mindenféle stílus
- rock, progresszív, pop, soul, funk, diszkó, new wave, 80s pop, metál, blues, jazz, latin, világzene, klasszikus zene stb.
- 50-es évektől napjainkig
- külföldi és magyar előadók

A bolt
- Nyitva: 2000 óta (jelenlegi helyén 2007 óta)
- Tulajdonos: István, a kedves, segítőkész és felkészült eladó
- Mi szól: hangulatos, vendégmarasztaló zenék
- Állatbarát, kiemelten kutyabarát hely (a kutyád itt kap inni-enni)!


Térjünk rá arra, hogy miért úttörő az üzlet. Az első ok még a belépés előtt nyilvánvaló, elég csak a Jászairól elindulni a Hollán Ernő utcában és hamar feltűnik, hogy itt a páros oldalon valami Magyarországon teljesen szokatlan látható. Kint az üzlet előtt vagy 1000 lemez, dobozokban, nagyon olcsón, megállítja a vevőt, aki belelapoz (darabja 500 Ft, aki hármat vesz, az csak egy 1000-est fizet) és betér. Nyugat-Európában ez a bevett lemezbolti formula, a Média Pontban főleg a mainstream magyar lemezekből lehet nagyon olcsón beszerezni hiányzó darabokat, de akad az elkért árnál nyilvánvalóan értékesebb is (pl. számos Omega-, LGT- és Zalatnay-lp).

A második üdvözlendő úttörés a nyitva tartási idő. Igen, ez a bolt az átlagos munkaidő után is várja az érdeklődőket, hat után még két órán át lehet lapozgatni a kiadványokat, ráadásul mindez igaz szombatra is, akkor is csak este 8-kor zár a Média Pont. Tehát akár egy kései ajándékvásárlás miatt is be lehet ide térni a szombat esti buli előtt (az már csak tényleg ráadás, hogy az ünnepek idején is – vásárlói szempontból – nagyon rugalmasan alakul a nyitás-zárás).

img_8105_cd-k.jpg


A harmadik, itthon szintén úttörő módszer, hogy a Média Pont Facebook-felületére minden nap felkerül új posztként egy jó adag cd és lp, azaz ’ajánlat’, amelyek nagy része frissen beérkezett áru, és amit így azonnal meg is vásárolhatunk (legalábbis félre tudjuk tetetni a kiválasztottakat). Csak legyünk mi a leggyorsabbak! Szóval nagyon is érdemes egy egyszerű lájkolás után követni Facebookon a boltot, sőt ugyanezt megtehetjük Instagramon is, ahol már csak a lemezborítók nézegetése miatt is érdemes elidőzni.

media_pont_drazse.jpgA negyedik nagyon pozitív vonás már a facebookos posztoknál is nyilvánvaló, ugyanis a lemezajánlatok mindig kutyák – Penji, Picur, Drazsé (ő jobbra is) és sokan mások – képével párosítva jelennek meg, nekik vagy a tulajdonos a gazdija, vagy környékbeli betérő ebek – itt ugyanis mindig van minden kutya számára étel és ital betárazva.

Amikor belépünk a boltba, akkor az első benyomás az, hogy hová forduljunk? Mindenütt zene. Cd-k a bal oldalon, illetve jobbra az ajtó mögött a falon egy egyedülállóan erős komolyzenei kínálat, de még szintén azon a falon jutott hely a ritka és keresett kalózkoncert cd-knek is. Középen és a jobb oldalon a vinyllemezek és persze minden másfelé is érdemes alaposan fókuszálni, mert észrevehetünk néhány könyvet, koncert dvd-ket, kislemezeket, na meg olyan ereklyét a poszterek, lemezborítók között a falon, mint például egy múlt század elejéről származó zeneiskolai bizonyítvány. A készletben minden formátum felölel mindenféle stílus, így a cd-k között a népszerű poplemezek mellett ott vannak a ritkább progresszív lemezek, de erős a blues-os szekció is. Vinylek között a tároló dobozok színe segít a tájékozódásban, a legtöbb lemez az egységes 5 eurós, azaz 1500 Ft-os dobozokban látható: kezdjünk egy gyűjtemény kialakításába, keressünk valamelyik kedvencünktől egy hiányzó lemezt, itt szerencsésen jó áron vásárolhatunk. Az egyedi áras dobozokban is abszolút reális árak szerepelnek a lemeztasakok belső oldalán, ceruzával.

img_8104_boltban_5.jpg


A legtöbb lemez a 70-es, 80-as évekből való, de mindig akad jó fogás a bőséggel megtalálható nagy klasszikus zenekarok (The Beatles, The Rolling Stones, Pink Floyd, Led Zeppelin, Deep Purple stb.) életművéből, sőt mindig akad viszonylag friss lemez is, hiszen a használtpiacon is cserélgetik gazdáikat a – mondjuk – Morrissey-válogatások. A folyamatosan változó kínálat azonban valóban a lehető legszélesebb körű. Janis Joplintól, Neil Youngtól, a Kinkstől, Eric Claptonon, Jack Joneson, a Funkadelicen, Bruce Springsteenen át a Sex Pistolsig, a Kraftwerkig, Klaus Schulze-ig, az Ultarvoxig, a Housemartinsig mindenféle korszak és stílus megtalálható a sok ezer lp és cd között. Szemmagasság felett teljes körben mind a négy falon a ritkább, értékesebb lemezek sorakoznak – mindez mintegy lemezborítós kiállításként is funkcionál. István, az üzletvezető kedvesen szolgál ki mindenkit, válaszol a facebookos üzenetekre gyorsan és egy olyan boltot visz, amely teljesíti célját: itt tényleg mindenki talál magának valamit jó áron.

és itt egy nagy galéria a lemezboltról további képekkel: 

https://recorder.blog.hu/2015/05/15/media_pont_a_lemezbolt_bemutatkozik_a_budapest_legbaratsagosabb_lemezboltja
Média Pont a Lemezbolt – Bemutatkozik Budapest legbarátságosabb lemezboltja
süti beállítások módosítása