Új szóló EP-vel jelentkezett Nicolas Jaar

2015.05.11. 12:00, subrecorder

d60b5e7e.jpg

Tegnap este minden előzetes híresztelés nélkül dobta fel az internetre négy év utáni első szólóanyagát, a Nymphs II című kétszámos EP-t Nicolas Jaar chilei-amerikai producer.

Mióta tavaly augusztusban, gyakorlatilag a Szigetes fellépésük utáni napon Nicolas Jaar feloszlatta Dave Harringtonnal közös Darkside nevű projektjét, viszonylag keveset lehetett róla hallani. Other People nevű kiadója persze továbbra is teljes gőzzel működött (sőt, nemrég egy magyar duót is leszerződtetett!), de ő maga nagyrészt csendben volt. Rendes szólóanyagot is 2011-ben adott ki legutóbb, ekkor jelent meg eddigi egyetlen, saját neve alatt jegyzett lemeze, a Space Is Only Noise és egy EP-je.


AZT TUDTAD, HOGY JAARNAK STEVEN SPIELBERG LÁNYÁVAL IS VAN KÖZÖS PROJEKTJE?

Most azonban megjelent új kiadványa, a 15 perces, két trekkes Nymphs II. Ezek közül az A-oldalon található The three sides of Audrey and why she’s all alone now egy értelemszerűen három tételes, atmoszférikus hanggyűjtemény, rövid lezárással, dalformát inkább csak a B-oldalon található No one is looking at U ölt. Ez utóbbiban vokál is van, méghozzá Jack Nicholson lánya, Lorraine énekel benne. Az is kiderült, hogy a felvételeken 2011 és 2015 között dolgozott New Yorkban, tehát sok év munkája van ebben a 15 percben és a gondosság hallatszik is rajta. Minden pontosan a helyén van és hiába több mint 7 percesek a számok, egyetlen felesleges hang sincs bennük. Reméljük, ez a megjelenés Jaar valami nagyobb projektjének az előfutára, jöhetne már egy új album tőle.


Nicolas Jaar új EP-je, a Nymphs II:

Címkék: nicolas jaar
https://recorder.blog.hu/2015/05/11/uj_szolo_ep-vel_jelentkezett_nicolas_jaar
Új szóló EP-vel jelentkezett Nicolas Jaar
süti beállítások módosítása