Friss válogatáslemez mutatja be a debreceni elektronikuszenei színteret

2015.05.04. 16:30, rerecorder

fsod.jpg

Május 1-én – példásan a munka ünnepén – jelent meg a debreceni Sub Rádióhoz tartozó Sub label gondozásában a helyi underground elektronikus színteret szépen bemutató Future Sound Of Debrecen című 12 számos, 12 előadót sorakoztató válogatáslemez. Íme, Debrecen jövőhangjai a mából!

Debrecenben 2012 decembere óta működik a Sub Rádió (sub.hu), ám a Sub nem csupán egy online zenei rádió, hanem egy igazi underground közösség, amelynek tagjai a rádió működtetésén és a bulik szervezésén kívül különböző jótékonysági, közösségi akciókban is részt vesznek. Szerepi András, a Sub Rádió munkatársa, dj-je (és Zion’s Fiction néven a kompiláció egyik résztvevő előadója) mesélt a Recordernek a válogatás létrejöttéről: „Ez a subos közösség ma mindenképpen a debreceni underground elektronikus zene megkerülhetetlen bázisa lett. Több különböző irányultságú, előéletű csapat, dj-crew találkozott itt, és talált közös célokat: a drum’n’bass-ben aktív Debrec n’ Bass, a techno-house-szal foglalkozó Cívisground vagy éppen a chillout-freestyle Dub Székház. E nélkül az együttműködés nélkül nem jöhetett volna ez a lemez. A Future Sound Of Debrecen 12 száma nagyon sokféle stílust és hangulatot vonultat fel: downtempót, IDM-et - akármit is jelentsen ma már ez -, discót, drum’n’basst, hiphopot és néhány, „földalatti” körökben országosan is ismerősen csengő nevet: Tshabee, Kisszántó, Giocator. Természetesen nem csupán a számok, hanem a mastering és a borító is ennek a közösségi együttműködésnek köszönhető. A lemezt a sub ingyen adja, mert neki se került pénzbe.”

MI JÖN MÉG DEBRECENBŐL? 1. PUNK. 2. MUZSIKÁS + ROMÁN GAGYI. 3. DOMBI TIBI. 4. T'CSAPDA.

A borítót Szatmári Fruzsina tervezte, a mastert pedig Seres Adrián (ASW) készítette.


és akkor máris hallgassuk, hogy milyen pezsgő zenei élet működik Debrecenben (a gyűjtemény a Sub Bandcamp-oldaláról ingyen letölthető): 

 

https://recorder.blog.hu/2015/05/04/friss_valogataslemez_mutatja_be_a_debreceni_elektronikuszenei_szinteret
Friss válogatáslemez mutatja be a debreceni elektronikuszenei színteret
süti beállítások módosítása