A De La Soul és Nas együtt isteníti magát

2015.04.22. 14:04, subrecorder

de-la-soul.jpg

Óriási siker lett a De La Soul Kickstarter-kampányaz, melyet nyolcadik albumuk elkészítésének finanszírozására indítottak. A hiphop aranykorából származó csapat az eredetileg kitűzött összeg több mint négyszeresét, 472 000 dollárt gyűjtött össze, szóval elég biztos, hogy megvalósul az album, amíg pedig várunk, itt van egy dal, Nas vendégszereplésével.

A De La Soul hiába volt a 80-as, 90-es évek fordulóján a csúcson, sokkal ügyesebben ráéreznek arra, hogy mi kell az információs társadalom fiataljainak, mint sok mai előadó. Legutóbb akkor írtunk róluk, mikor honlapjukon egy napra ingyen letölthetővé tették teljes diszkográfiájukat, véget vetve ezzel az évtizedes digitális De La Soul-ínségnek (a csapat lemezei a mai napig nem elérhetők sem iTuneson, sem Spotify-on az általuk használt rengeteg hangminta jogai miatt). Azóta kiadtak torrentről lehúzható ingyenes J Dilla-beatekkel készült mixtape-et és Chuck D-vel közös dalt is a fergusoni lázongásokról, na meg bejelentették, hogy nyolcadik stúdiólemezük elkészültét a rajongók finanszírozhatják, a Kickstarteren keresztül. Eredetileg 110 000 dollárnyi összeget tűztek ki maguk elé célnak, de úgy tűnik, elég sokan várják már a következő albumukat (az előzőt 2004-ben adták ki, The Grind Date címen), ugyanis 10 nappal az akció vége előtt már 470 000 felett járnak.

Amíg pedig Atlantában Damon Albarn, David Byrne, 2 Chainz és a Little Dragon segítségével készülnek a felvételek, csak úgy, mellékesen, a rajongók még komolyabb felhúzása érdekében kiadtak egy számot, amely úgy sem fog szerepelni az And The Anonymous Nobody című új albumon, hogy Nas vendégszerepel benne. A God It ugyan csak alig három perc és a legendás New York-i rapper is csak a refrénben tűnik fel, Posdnous és Dave hangját mindig jó újra hallani. Pláne egy olyan dalban, ami szégyentelenül arról szól, hogy hiába teltek el évtizedek karrierjük kezdete óta, ők még mindig a topon vannak. Ha az album olyan lesz, hogy ezt a dalt ki kellett dobni róla, akkor egy elég jó anyagra számíthatunk, aminek megjelenési időpontja ugyan még nincs, de meglepődnénk, ha őszig nem lenne elérhető.


A De La Soul és Nas közös trekkje:

Címkék: nas de la soul
https://recorder.blog.hu/2015/04/22/a_de_la_soul_es_nas_egyutt_isteniti_magat
A De La Soul és Nas együtt isteníti magát
süti beállítások módosítása