Még egy beharangozó dal a Blur új albumának érkezése előtt

2015.04.19. 12:43, subrecorder

blur-promo-2-linda-brownlee-2048x1365-2015.jpg

Pár hónappal ezelőtt még nem hittük volna, hogy ezt valaha is le fogjuk írni, de: alig több mint egy hét múlva itt van a Blur nyolcadik nagylemeze. A The Magic Whip. című albumról Damon Albarnék az utóbbi hetekben folyamatosan szivárogtatták a részleteket és a dalokat, így a tegnapi Record Store Day alkalmából is megosztottak a teljes megjelenés előtt még egy felvételt, a melankolikus MyTerracotta Heartot.

Az új Blur-lemez leginkább a gitáros Graham Coxon szereplése miatt érdekes, ez a tény az, amitől hevesebben ver az egyszeri rajongó szíve. Coxon már a Blur legutóbbi 2003-as lemezének (Think Tank) munkálatain sem vett végig részt, ezért sokan azt az albumot már inkább egy Albarn-projektnek nevezik, mint csapatmunkának. Ha így nézzük, a The Magic Whip 1999, vagyis 16 év óta az első rendes Blur-lemez lesz. Tizenhat év pedig nagy idő, és bár a zenekar fénye egy cseppet sem kopott meg, azért a bejelentés után ők is érezték, hogy nem csak a zenével, de a promócióval is oda kell tenniük magukat, ha sikeres megjelenést szeretnének, főleg az USA-ban. A legnagyobb Record Store Day-fegyvert például Los Angelesben vetették be, tegnap egy fagyiskocsi járta a város lemezboltjait, amiből ingyen édességet osztogattak, miközben szólt az album. Az észak-amerikai rajongókat kívánták mozgósítani azzal a bejelentéssel is, hogy a tengerentúlon csak akkor fognak turnézni, ha elegen veszik meg ott a lemezüket, amúgy arrafelé sem néznek majd. Meglátjuk, mekkora sikerrel járnak az USA-ban, Európában azért más a helyzet, ha borítékolni nem is, de sejteni lehet, hogy az itteni fanoknak már félig nyitva is van a pénztárcája.


MI MÁR HALLOTTUK A TELJES ALBUMOT, HA ÉRDEKEL, MIT GONDOLUNK RÓLA, KERESS EGY FRISS RECORDER MAGAZINT BUDAPEST UTCÁIN!

Ha valaki tegnap nem is volt az Angyalok Városának közelében, akkor is megkapta a maga Blur-adagját, a zenekar ugyanis megosztotta a negyedik dalt a friss lemezről, mely a My Terracotta Heart címet viseli, és a maga visszafogott melankóliájával inkább Albarn tavalyi szólólemezét idézi. Az albumnak az eddig hallottak alapján bőven megvan az esélye arra, hogy a Blur-diszkográfia büszke tagjaként gondoljunk majd rá, de hogy pontosan elhelyezhessük a zenekar életművében arra már csak április 27-ig kell várni.


A Blur Record Store Day ajándéka, a My Terracotta Heart:

https://recorder.blog.hu/2015/04/19/meg_egy_utolso_blur_dal_a_zenekar_friss_albumanak_megjelenese_elott
Még egy beharangozó dal a Blur új albumának érkezése előtt
süti beállítások módosítása