Képes még valaki követni, hogy mi történik a Death Grips-szel?

2015.03.15. 13:26, subrecorder

death_grips.jpg

Ha minden igaz, holnapután (?) lezárul egy saga és végre megjelenik a Death Grips utolsó (?) albuma, a Jenny Death. Az utóbbi évek egyik legérdekesebb művészeti kísérletévé alakult "zenekar" addig is bemutatta új dalának videóját. Aztán megint.

Idén januárban vezettük be a "dobott egy death grips-et" kifejezést (levédve!), amivel azt az eseményt írjuk le, amikor egy előadó vagy zenekar a lehető legváratlanabb dolgot cselekszi. Az unalmas albumbejelentés-kislemez kiadása-lemezmegjelenés körforgásból való kizökkentésre eddig sajnos csak maga a névadó adott okot, ők viszont legalább bőven - szinte nem telik el hét a Death Grips nélkül, pedig egy olyan formációról beszélünk, ami állítólag már nem is létezik.

Teljes lemez Björkkel, instrumentális meglepetésalbum, Disneyland látogatás és egy lehetséges turné az utóbbi hónapok termése, sőt, pár nappal ezelőtt kiderült: alig egy hétre lehetünk a Powers That B című dupla album második felének (Jenny Death) megjelenésétől. Amint a hír egy holland bolthálózat termékleírása miatt kiszivárgott, a sacramentói csapat nem tétovázott, ki is adtak egy új dalt és egy hozzá tartozó videót, melyben a három tag egy stúdió visszhang termében ücsörög hat percen keresztül. Aztán másnap ugyanehhez a számhoz készítettek egy másik videót is, ebben már egy amolyan utcai mágust követhetünk, amint trükköket mutat be a szabadban. És hogy maga a dal milyen? Ez a Death Grips esetében szinte már harmadlagos fontosságú, de a rend kedvéért: az On GP hozzájuk képest meglepően rockos riffeket és sok torzított gitárt tartalmaz, a hiphophoz pedig már szinte semmi köze nincs MC Ride szövegelésének, inkább spoken wordnek lehetne nevezni. Most pedig veszünk egy mély levegőt és kimondjuk: a Jenny Death március 17-én, tehát holnapután jelenik meg, a Powers That B dupla album második feleként. Hisszük, ha látjuk.


A Death Grips friss dala, az On GP:


a szám másik videója:

Címkék: death grips
https://recorder.blog.hu/2015/03/15/kepes_meg_valaki_kovetni_hogy_mi_tortenik_a_death_gripsszel_kesz
Képes még valaki követni, hogy mi történik a Death Grips-szel?
süti beállítások módosítása