Dalpremier! Marge: Maradj még

2015.03.11. 15:00, Frontrecorder

marge.jpg

A 2013-as Stronger EP-n a naprakész underground elektronikára támaszkodott, a tavalyi Closer EP-n az EDM-mel is kacérkodott, és legújabb dalával most ismét frissít a hangzáson az énekesnő-dalszerző Marge. Az itt debütáló Maradj még egyfajta visszatérés a gyökereihez, hiszen újra a 2010-es bemutatkozó albumán közreműködő producerekkel dolgozik.

marge2.jpgKísérletezés a hiphoppal és visszatérés az alapokhoz - így foglalja össze zenei terveit a 2015-ös évre Marge. E törekvéseinek az első hallható eredménye a Maradj még, mely egy idén várható magyar nyelvű album előfutára. Marge-nak eddig is voltak magyarul énekelt dalai, de ennek ellenére az átállás komoly feladatot jelent a számára. "Rengeteg biztatást és visszajelzést kaptam, amikor elkezdtem magyarul énekelni és dalt írni. Amennyire új kihívás számomra, annyira jól meg tudom fogalmazni az érzéseim és gondolataim" - vallja erről. A nyelv mellett zenei csapatot is váltott, két olyan producerrel dolgozik ismét, akikkel And című első albumát készítette. Monkeyneck és DJ N1ce adják most a zenei hátteret, a velük való munkát Marge elmondása szerint "régi barátság és szakmai összhang" határozza meg, a cél pedig, hogy a koncerteken a live act-eket erős elektronikus alapokra helyezve a dalok úgy szólhassanak meg, mint a stúdiófelvételeken, miközben élő hangszerekkel megtartják az improvizálás lehetőségét.

A régi-új Marge-team első produkciója tehát a Maradj még, amelynek szellős, igéző elektronikus hiphop-R&B-je egyszerre reflektál a mai trendekre és nyúl vissza Marge kezdeti triphopos világához, megtartva az énekesnő dalainak karakteres, intim megszólalását. A dalt Marge így kommentálja: "A Maradj még egy friss, tavaszi dal, a budapesti éjszaka keserédes szabadságát próbáltam megmutatni benne, két ember robbanásszerű találkozását, akik talán sosem voltak még egy helyen és időben. A dal ezt a különleges pillanatot írja le".

 Marge új dala, a Maradj még, amely itt hallható először:

https://recorder.blog.hu/2015/03/11/dalpremier_marge_maradj_meg
Dalpremier! Marge: Maradj még
süti beállítások módosítása