A Supernem VHS-minőségben is szuper, nem?

2015.01.28. 19:00, Recorder.hu

suzuki_supernem_650.jpg

(X) A Suzuki viaDAL sorozat második évadának utolsó klipjét nézhetitek meg, amely a Supernem Akcióember című dalához készült. A videót ez élő premier során már láthatták azok, akik ott voltak 17-én, szombaton a teltházas Suzuki viaDAL Live bulin az Akváriumban, de azért most mindenki másnak is megmutatjuk, szokás szerint némi háttérinfóval a forgatásról.

A Supernem menedzsere, Kovács Ákos "Dadan" a következőket mondta a forgatásról: "Maga a klip alapötlete Papp Szabi fejéből pattant ki, egy ilyen hetvenes évekbeli retrohangulatot képzeltünk el, mint például a Doors Moonlight Drive-jának videója, ahol Morrissonék egy tévéstúdióban, pódiumokon zenélnek. Az interjúrészletet meg az 1977-es Sex Pistols BBC-felvételből nyúltuk le. Abban az interjúban a háttérben felfedezhetők például a Siouxsie and the Banshees tagjai, nálunk pedig az Ivan & The Parazol énekese tűnik fel egy cameo erejéig. A forgatás során olyan megoldásokat keresett a stáb, amelyekkel vissza tudják adni ezt a hangulatot, és a zenekar is az akkori korszellemnek megfelelően mozog a klipben, dacára annak, hogy ez egy elég zúzós dal a Supernemtől."

A klip rendezője, Miki357 így emlékezett vissza a kisfilm elkészülésére: "A Supernemmel már sokadik alkalommal dolgoztunk együtt, Szabival szinte már félszavakból is értjük egymást. Amikor elmondta, hogy a Moonlight Drive hangulatát szeretné látni a klipben, nagyon örültem neki, mert egy hasonló ötlet már bennem is megfogalmazódott korábban, és most meg is valósíthattuk ezt. Hogy megidézzük a hetvenes-nyolcvanas évek tévéfelvételeinek világát, ezúttal egy VHS-kamerát is bevetettünk a cél érdekében, bár nem szalagra dolgoztunk, hanem digitálisan rögzítettük az alapanyagot, az operatőr Becsei Kristóf volt.

A forgatás egy napot vett igénybe a Stúdió 4-ben, a fiúk nagyon jól viselkedtek, profin álltak hozzá a dologhoz, pedig a zenekarnak sem volt most egyszerű a dolga. Sok esetben forgatunk úgy klipet, hogy a zenekarral együtt végignézzük és véleményezzük a felvett nyersanyagot, ezúttal viszont ez kimaradt, hiszen körülbelül tizenötször vettük fel a klipet. Régen a tévéfelvételek úgy készültek, hogy rengeteg kameraállás volt, és az adás rendezője vezényelte a közvetítést, mikor melyik kamerára kell váltani, így mi is rengeteg nézőpontból felvettük a dalt, és a vágásban is direkt késleltettünk. A klip végén a pszichedelikus színvilágú befejező részt flash projektorral oldottuk meg, rávetítettünk egy előre megvágott mozgóképet a srácokra, amelyben különböző festékek keverednek."

A Supernem Akcióember című számának hivatalos videoklipje a Magyar Suzuki Zrt. megbízásából készült a hat Márka Művek és a Filmservice gondozásában:

https://recorder.blog.hu/2015/01/28/a_supernem_vhs-minosegben_is_szuper_nem
A Supernem VHS-minőségben is szuper, nem?
süti beállítások módosítása