Klippremier! Twentees: 2Face

2015.01.19. 23:00, Frontrecorder

twentees_by_lenart_gabor_5_.jpg

A korszellemnek megfelelő, angolszász-forrású indierockot játszó Twentees 2012 nyarán alakult, a négytagú hódmezővásárhelyi zenekar 2013 decemberében adta ki energikus, vagány szerzeményekből álló bemutatkozó EP-jét (2Face), amit tavaly augusztusban egy újabb dal (Never Get Enough) követett, ehhez forgott az első klipjük is. A Twentees bemutatkozó albuma márciusban jelenik meg, rajta a debütáló EP dalaival is, melyek közül a kétarcú lányokról szóló 2Face kapott most videót, és itt látható először.

A 2Face a Twentees legpörgősebb, a koncerteken is a legnépszerűbb dala, ami azért érdekes, mert eredetileg lassú számként íródott. "Egy hirtelen ötlettől vezérelve próbáltunk rá a jelenlegi tempójára, és azóta sem sikerült ennél gyorsabb dalt írnunk" - mondja Balázs Konrád, a zenekar énekes-gitáros-dalszerzője. "A szövege a kétarcú lányokról szól, akik valójában nem is azok, de egy tinédzser srác nehezen igazodik el rajtuk.Az első nagylemezünk megjelenésére készülünk, úgy gondoltuk, megérdemel egy klipet még azelőtt a dal." És hogy milyen klipet? "Csak a zenekar tagjai szerepeltek az első klipünkben, szerettük volna, ha ez most másként történik. Sokat agyaltunk azon, hogy milyen külső szereplőt kérjünk fel hozzá, szerintem végül nagyon jól választottunk. Egyetlen nap alatt forgattuk le a nyersanyagot egy szegedi stúdióban – annak ellenére, hogy unalmasnak tűnik egy szobában lenni 10 órán keresztül, és háromszor újravenni minden snittet, tökre élveztük az egészet”- mesél a frontember a forgatásról.

Az ellentétekre épülő videót Lénárt Gábor és Guba Gergő készítették, a lényegét így foglalják össze: „A Twentees előző klipje kültéren, utcán készült, ezért gondoltuk, hogy következő lépésként, - a változatosság kedvéért - jó lenne egy stúdiós klipet forgatni. A zenekar előzetes elképzelése az volt, hogy egy ikerpárt szeretne megjeleníteni a videóban, de a többit ránk bízták. A koncepció úgy épült fel, hogy az egyik lány testesíti meg a sötétebb képi világot, a másik pedig a vidámabbat. A két hangulat a klip végére olvad össze és teljesedik ki.”

A Twentees legközelebb február 6-án a G3-ban lép fel, a Kozmosz, az Egyetlen, a Fatal Error és az Így Telnek Napjaink társaságában (Facebook-esemény), most viszont lássuk az új videoklipjüket!


A 2Face-t akusztikusan is előadta a zenekar tavaly augusztusban a S(o)un(d)city Szeged-sorozatban, itt az erről készült videó:


ez pedig a Never Enough külvárosi klipje: 

https://recorder.blog.hu/2015/01/19/klippremier_twentees_2face
Klippremier! Twentees: 2Face
süti beállítások módosítása