Dave Grohl születésnapja menőbb volt, mint a tiéd

2015.01.12. 23:54, subrecorder

screen-shot-2015-01-11-at-10-15-40-am.png

Szombat este ünnepelte (előre, mert a pontos dátum január 14-én lesz) 46. születésnapját Dave Grohl, a Foo Fighters tagjai pedig úgy gondolták, csapnak neki egy meglepetéskoncertet a Los Angeles-i Forum színpadán. A zsúrra meghívtak néhány hírességet is, akikkel előadtak közösen pár számot. Ott lennél azon a házibulin, ahol Lemmy Chuck Berry-t énekel és Slash gitározik mellé?

Bár a meglepetés része az estnek valószínűleg csak marketingszöveg volt, Dave Grohl így is ügyesen adta a megilletődöttet az egész koncert folyamán. Ez volt amúgy a Foo Fighters második 2015-ös fellépése, a jegybevételek egy része pedig jótékony célokra ment (a Sweet Relief, MusiCares és Rock School Scholarship Fund szervezeteket támogatták), naná, hogy minél több rocksztár ott akart lenni, némi társadalmi felelősségvállalás-tőkéért. Na de ne legyünk rosszindulatúak, elvégre óriási buli lehetett, amin a Foo Fighters, Slash és a Tenacious D Led Zeppelint játszott.

Grohl zenekarának saját slágerei mellett természetesen a feldolgozások ütötték a legnagyobbat. Az egész koncert Paul Stanley KISS-frontemberrel és a Detroit Rock City-vel, valamint a Do You Love Me-vel kezdődött, a már említett Slash-Tenacious D kombó az Immigrant Song mellett a Queen Tie Your Mother Down-ját is előadta, Alice Cooper pedig két saját dalába csatlakozott be (School's Out, I'm Eighteen). Előkerült Nick Oliveri, a Queens Of The Stone Age volt basszusgitárosa, Zakk Wylde Black Sabbath-ot tolt (N.I.B., Fairies Wear Boots), Perry Farrell pedig saját zenekarának, a Jane's Addictionnek a himnuszán (Mountain Song) kívül egy Rolling Stones coverre is maradt. A legnagyobb meglepetést a kopaszra borotvált fejű David Lee Roth okozta, a Van Halen-énekes két számot játszott a Foo Fightersszel. Az epikus záró percekben pedig egyszerre lépett a színpadra Lemmy, Slash és Zakk Wylde, hogy Grohlékkal közösen eljátsszák Chuck Berry klasszikusát, a Let It Rock-ot. Szerencsére videók is készültek a helyszínen, így meg tudjuk mutatni majdnem minden részletét a bulinak, Dave Grohlnak pedig boldog születésnapot kívánunk - majd szerdára!


Paul Stanley és a Do You Love Me:


Slash, Jack Black és az Immigrant Song:


Alice Cooper vendégszereplése:


Zakk Wylde és az N.I.B.:


David Lee Roth Van Halen-különszáma:


a finálé, benne Lemmy, Slash és Zakk Wylde:

https://recorder.blog.hu/2015/01/12/dave_grohl_szuletesnapja_menobb_volt_mint_a_tied
Dave Grohl születésnapja menőbb volt, mint a tiéd
süti beállítások módosítása