Eddie Murphy reggae-dalt adott ki

2015.01.10. 12:08, subrecorder

movie_star_eddie_murphy.jpg

Igen, a Beverly Hills-i zsaru-Eddie Murphy. Azt sokan tudják, hogy az 52 éves színész stand-up comedy színpadokon kezdte a karrierjét, de az már kevésbé ismert tény, hogy szenvedélye az éneklés is, három stúdióalbum fűződik a nevéhez. Tavaly két kislemezzel tért vissza ehhez a hobbijához, most pedig itt van a harmadik, az Oh Jah Jah című reggae-dal.

Murphy énekesi karrierje (akárcsak a színészi) a 80-as és 90-es évek fordulóján érte el a csúcsát, ekkor adta ki három zenei albumát. Azért fontos kiemelni, hogy "zenei", mert emellett még számtalan stand-up comedy CD is fűződik a nevéhez. Debütáló lemeze a Beverly Hills-i zsaru (1984) megjelenése utáni évben jött ki, a How Could It Be-n pedig ott van máig legnagyobb slágere, a Party All The Time, ami a Billboard listáján akkor a 2. helyig jutott, csak Lionel Richie-t nem sikerült megelőznie. Tavaly aztán a színész/énekes két igen furcsa kislemezes dallal hallatott magáról ismét zenei körökben, egyrészt kiadott egy közös dalt Snoop Lionnal, a reggae-hatásoktól súlyos Red Lightot, illetve a paródia határán mozgóan érzelgős Promise (You Won't Break My Heart)-ot. Ekkor érkeztek a hírek egy lehetséges negyedik Eddie Murphy-lemez létrejöttéről, de mivel azóta ezek a pletykák elhaltak, valószínűleg a projekt félbemaradt.


KI MŰKÖDÖTT MÉG KÖZRE SNOOP LION-ANYAGON? POPCAAN! HOGY KI? A LEGMENŐBB JAMAICAI ELŐADÓ MOST!

A tavalyi Snoop Lion-közreműködés azért volt olyan meglepő, mert Murphy-re még mindig sokan emlékeznek abból az 1982-es Saturday Night Live skitből, melyben a raggae-előadók sokszor fehér-genocídiumra és fekete felsőbbségre utaló szövegeit parodizálja. A jelenet címe is Kill The White People volt és anno elég nagy felfordulást is okozott érzékenyebb csoportok körében. Lépjünk előre 30 évet az időben és Eddie Murphy reggae-énekesként tér vissza, a most megjelent Oh Jah Jah ráadásul komoly társadalmi problémákat boncolgat, szó van benne rendőri brutalitásról, korrupcióról és gazdasági egyenlőtlenségekről. A single hivatalosan csak január 27-én jelenik meg, de a Soundcloudon már hallgatható. Hogy album lesz-e? A Rolling Stone-nak adott interjújában az énekes azt állítja, hogy 20 évnyi dal van jelenleg a polcán, ezek akár meg is jelenhetnek, ha az Oh Jah Jah-nak sikere lesz.


Eddie Murphy új reggae-dala, az Oh Jah Jah:


a tavalyi Snoop Lion-közreműködés, a Red Light:


Murphy legnagyobb slágere, a Party All The Time:

Címkék: eddie murphy
https://recorder.blog.hu/2015/01/10/eddie_murphy_reggae-dalt_adott_ki
Eddie Murphy reggae-dalt adott ki
süti beállítások módosítása