A Death Grips elvileg már nem is létezik, most mégis kiadtak egy meglepetés albumot

2015.01.05. 07:00, subrecorder

screen-shot-2015-01-04-at-10-40-35-pm.png

"Jenny Death még idén megjelenik, de van egy olyan érzésünk, hogy maximum két évet kell várnunk egy új Death Grips-anyagra." - írtuk tavaly júliusban, amikor az indusztriál-hiphop trió feloszlásáról tudósítottunk. Nos, Jenny Death végül idén februárban lesz, de addig is itt van egy 14 számos meglepetés instrumentális album, Fashion Week címen.

Az utóbbi egy évben zenei szállóige lett a "dobott egy beyoncét", ami az énekesnő 2013 decemberi meglepetés albummegjelenésére utal, mellyel aztán messze legnagyobb sikerét érte el. Azóta, ha valaki a semmiből hirtelen előjön egy lemeznyi anyaggal, akkor ő "dobott egy beyoncét". Érdemes lenne bevezetni a "dobott egy death grips-t" is, mellyel azt az eshetőséget lehetne jelezni, amikor egy előadó, vagy zenekar a lehető legváratlanabb dologgal rukkol elő. A kifejezés elterjedésének egyetlen akadálya maga a Death Grips, akik akkora és annyi death grips-et dobnak, hogy senki más a nyomukba sem érhet, így pedig értelmetlen lenne a szófordulat. Az MC Ride vezette trió tavaly júliusban karrierje csúcsán egyik napról a másikra bejelentette (egy piszkos éttermi zsebkendőre firkantva a búcsúszöveget), hogy feloszlanak, de adósságukat még rendezik, az ígért dupla lemezük második felét még 2014-ben megjelentetik. Ebből aztán nem lett semmi, egészen tegnapig, mikor elkezdtek szállingózni a hírek, hogy az album február 10-én fog kijönni, ezt olvasható legalábbis az Amazon Jenny Death-hez tartozó előrendelési oldalán.

Még meg sem rághattuk rendesen ezt az információt, ma hajnalra már ki is került az internetre egy 14 számos instrumentális Death Grips-album, Fashion Week címmel. Erről gyakorlatilag semmit nem tudni, azon kívül, hogy a feltöltés leírásában "soundtrack"-ként van megnevezve az anyag, Zach Hill dobosról pedig régóta tudjuk, hogy dolgozik egy filmen és annak zenéjén. Ez lenne az? Vagy csak viccből kiadtak 14 demót? Simán elképzelhető mindkét lehetőség. Hogy tovább borzolják az idegeket, a dalok címei majdnem egyeznek, a Runway szó után egy-egy betűvel különböztették meg őket, ezek a betűk pedig összeolvasva a JENNY DEATH WHEN mondatot alkotják. Maga az album egyébként kifejezetten érdekes, a legtöbb szám persze simán lehetne egy rendes Death Grips-anyag alapja, de több közülük eltér a zenekar eddigi stílusától, van köztük a 80-as évekből itt ragadt noise punk, de még vaporwave-nek nevezhető szerzemény is.

Sokadszorra vetődik fel a kérdés, hogy unalmas-e már, amit a sacramentói csapat csinál, vagy éppen ellenkezőleg, a végletekig kiszámítható zeneiparban ők legalább képesek meglepni minket. Nehéz döntés, mindenesetre egy biztos: nem tudjuk mikor, nem tudjuk milyen formában, de amint van mit bejelenteni (lesz), mi itt leszünk, és folytatjuk Death Grips-rovatunkat.


A Fashion Week című meglepetés album:


a csapat legutóbbi videója, az Inanimate Sensation című dalhoz:

Címkék: death grips
https://recorder.blog.hu/2015/01/05/a_death_grips_elvileg_mar_nem_is_letezik_most_megis_kiadtak_egy_meglepetes_albumot
A Death Grips elvileg már nem is létezik, most mégis kiadtak egy meglepetés albumot
süti beállítások módosítása