Lemezborító, ami egyben scratcher is?

2015.01.02. 11:24, subrecorder

dj-qbert-extraterrestria-album-djing.jpg

DJ Qbert az egyik legtechnikásabb és legjobb DJ jelenleg a világon, a 90-es években négyszer nyerte meg a DJ világbajnokságnak számító DMC-t. Most új albumának megjelenésére valami egészen különlegeset talált ki, a vinyl egyik belső lapja használható igazi DJ kontrollerként. Na ez igazán menő!

Qbert, vagyis Richard Quitevis szólóban mindig is kevésbé volt aktív, mint csapataival (Rock Steady Crew, Invisibl Skratch Piklz), legutóbb 2001-ben jelentetett meg lemezt saját neve alatt, a Wave Twisters-t. Nagy várkozások előzték hát meg az Extraterrestriát, melyet a Kickstarteren hirdetett meg, egy különleges projekttel együtt. Qbert saját terjesztési cége, a Thud Rumble, az Algoriddim DJay applikációja és a Novalia érzékelős technikája segítségével a lemez vinyl kiadásához hozzácsapnak egy kék lapot, mellyel bárhogy irányíthatod a számokat, sőt, bármilyen más dalt is, amit az okostelefonoddal játszol le. Elindíthatod, effektezheted a trackeket, scratchelheted őket, bármit, ami csak eszedbe jut.


EZEK A NEM NORMÁLIS EMBEREK PEDIG TELJES DJ CUCCOT TETTEK EGY SNOWBOARDRA.

A Kickstarteren jóval a minimum feletti összeget sikerült elérniük és el is indult a lemezek gyártása és szállítása (sajnos a legtöbb azoknak megy, akik támogatták a kampányt, de párra azért ráteheti a kezét bárki ebben a shopban), viszont a Fact magazin sztoriról beszámoló cikkje alatt az első kommentelő rögtön azzal kezdi, hogy neki már júniusban ígérték, hogy megkapja a csomagját, de még mindig sehol és fél, hogy a semmibe dobott ki 500 dollárt. Innentől példaértékű céges komunikáció következik, először a Novalia képviselője válaszolt neki, hogy sajnos az Android rendszerekkel gyűlt meg a bajuk, ők a hibásak a késésekért, ne hibáztassa a DJ-t. Nem sokkal később maga DJ Qbert szállt be a beszélgetésbe, megnyugtatta a srácot, hogy mindenki meg fogja kapni a lemezét, a Twitterén és az Instagramján lehet követni a dolgok állását percről percre. Ez az igazi customer support!


Egy rövid videó arról, hogy hogyan működik a borítós kontroller:


DJ Qbert egész Extraterrestria lemeze meghallgatható a Soundcloudon:

Címkék: dj dj qbert
https://recorder.blog.hu/2015/01/02/lemezborito_ami_egyben_scratcher_is_kesz
Lemezborító, ami egyben scratcher is?
süti beállítások módosítása