Ma este program program hátán Budapesten

2014.12.13. 10:16, subrecorder

8b76a_587042.jpg

Ember legyen a talpán, aki ezen a szombaton könnyen dönt, hogy hová megy zenét hallgatni, mi most még jobban megnehezítjük ezt mindenki számára. Elsőként a Nouvelle Vague énekesnőjének, Mélanie Painnak a szólókoncertjét ajánljuk.

Mélanie PainBudapest Bár

Helyszín: A38

Kezdés: 19:30

Belépő: 4500 / 4900 Ft

Facebook esemény

Caenből származik az énekesnő, akinek Nouvelle Vague-gal való kapcsolata 2004 táján kezdődött, és a mai napig ő az egyetlen állandó női énekese a francia feldolgozászenekarnak. Painnek azonban messze nem volt elég a new wave slágerek sanzonosítása, ezért szólókarrierbe is kezdett, eddig saját neve alatt két lemeze jelent meg, a My Name és a Bye By Manchester, amin már (a címből lehet rá következtetni) erős brit zenei hatások is érezhetők. Kicsit dzsesszes, kicsit elektronikus, kicsit sanzonos előadásra lehet számítani, ahol fellép a Budapest Bár is, minden bizonnyal Painnel karöltve, ahogy ezt többször megtették már a múltban.

 

 



egokind1.jpg


Jan Hammele
 a német tech house színtér ígéretes fiatalja, Egokind néven az utóbbi években karrierje hatalmas léptékben növekszik. Őt látja vendégül az NVC.

EgokindOzeanNorwellLank

Helyszín: Toldi Klub

Kezdés: 22:00

Belépő: 1500 Ft

Facebook esemény

Hammele gyermekkorában zongora és gitárleckéket is vett, majd indie zenekarokban kezdett el játszani, a mai napig állítja, hogy a Nirvana és egyéb grunge bandák nagy hatással vannak rá. Aztán 18 évesen rátalált James Holdenre, Four Tetre és Burialra, innen pedig nem volt visszaút, teljesen magába szippantotta a fenti előadók önálló univerzuma, melyet ő azóta nem reprodukálni kíván, hanem a sajátját hozzáadni a párhuzamos világokhoz. Transition című bemutatkozó lemezével egy nagy lépést tett ezen céljának beteljesítése felé, az Ozeannal közös album tele van nagyszerű deep trackekkel. Csak a borítója hasonlít kicsit Caribou friss Our Love-jára. Érdemes odaérni a hazai producerek (NorwellLankSubotage) szettjeire is.

 

 



mathias-modica-540x304.jpg


Mathias Modica
 zenéje tökéletes lehet annak, aki ilyenkor decemberben sem a karácsonyt, hanem már eleve a nyarat várja, disco dalai ugyanis azonnal odarepítenek mindenkit.

MunkCyborg TemplarInfragandhi

Helyszín: Fogas Ház

Kezdés: 22:00

Belépő: az nincs

Facebook esemény

Munk ugyan eredetileg duóként indult, de az ars poeticájuk a kezdetektől adott volt: a funkot és a discót úgy keresztezni a house-zal, hogy az ne legyen olyan cukormázas, mint amilyennek a leírás alapján elsőre hangzik. Ügyesen meg is maradtak a szimplán édeskésnél, és 2000-től kezdve szépen egészítették ki zenéjüket újabb és újabb adalékokkal (poposodás, vokálok). Mára a duóból szólóprojekt vált, de a Munk néven ma működő Mathias Modica egyedül is hűen folytatja azt az utat, amit Jonas Imbery-vel közösen kezdtek meg. Az esemény apropója, hogy 11 éves lett a Deck Attack szervezőcsapat, a belépés egész este ingyenes.








image_4.jpg

 

Még mindig nincs vége a szombati éjszakának, sőt, ha a Munk tökéletes ellenpontját akarnánk bemutatni, nem is találhatnánk jobb példát Gunnar Haslamnál, aki sötét technójával azoknak kedvez, akik inkább elmerülnének a ködben és az esőben.

Gunnar Haslam, Silf

Helyszín: Lärm

Kezdés: 23:00

Belépő: 1000 Ft

Facebook esemény

A 2014-es év még a korábbiaknál is sötétebben sikerült Gunnar Haslam számára, idei kiadványaiban már végleg semmi reményt és fényt nem lehetett találni, de pont ettől lettek annyira érdekesek és figyelemreméltóak. Egyedül az Ataxia No Logos EP-jén lehetett felfedezni valami világosságfélét, stílszerűen ez volt az első kiadványa, ami európai kiadónál (Delsin) jelent meg. A New York-i producertől gótikus, tánctérre született hangzást lehet várni, mely azonnal magával ragad és nem enged egészen a szettje végéig. Fellép aSilf is, Alpár és S. Olbricht közös zenei projektje.

 

 

https://recorder.blog.hu/2014/12/13/ma_este_program_program_hatan_budapesten
Ma este program program hátán Budapesten
süti beállítások módosítása