Heti Top 10: November Rain-túláradás

2014.11.30. 17:53, Frontrecorder

novemberrain2.jpg

Ez az utolsó pillanat rá, hogy ezt egyszer stílszerűen elsüthessük, és meg is tesszük (ráadásul az időjárás is adott hozzá), szóval íme, összeválogattunk tíz feldolgozást a Guns 'N Roses legnyálasabb, legteátrálisabb számából, a szimfonikus rockos babérokra törő November Rainből. Vigyázat, heves érzelemzápor!

Amos Lee

A philadelphiai singer-songwriter zenekarral kísért előadásában finom folkos-soulos árnyalatot kap a dal, még giccshatáron belül.

Anakelly

Bossa novára mindent át lehet hangszerelni. igen, a November Raint is.

Angry String Orchestra

Az eredetiben is prominens szerepet kap a vonósszekció, és természetesen született is nem egy vonósokra hangszerelt feldolgozás, íme az egyik:

Edda Művek

Ugye senki nem gondolta, hogy ez kimarad? Küldjük az összes fénylényeknek sok szeretettel.

Feist

A kanadai énekesnő zenekara egy mexikói koncerten ragadtatta magát a November Rain záró részének elrokkolására, Feist közben egy piñatát próbál meg eltalálni.

Hooper Band

Az amatőr zenekaros feldogozások közül a kedvencünk - Vietnamból! 

Korallreven

A lista tulajdonképpen apropója ez a feldolgozás, amit a svéd trance-pop duó a héten tett közzé. Saját bevallásuk szerint az új albumukat a svéd gitárvirtuóz Yngwie J. Malmsteen arpeggiói inspirálták, na meg Slash gitárszólói a November Rainben, ezek elektronikus, ultramodern megfelelőinek előállítására törekedtek, emellett ráadásul a November Rain az egyik kedvenc daluk fiatalkorukból, így az átdolgozás adta magát. És tényleg nagyon adja, eddig ez a legjobb cover, ami ebből a dalból készült.

Sandi Thom

A skót énekes-dalszerző akusztikus verziója eddig a legihletettebb feldolgozás.

Sunstar

Ha van elektronikus tánczenei műfaj, ami imád lubickolni a szimfonikus dagályosságban, akkor az a trance, nem meglepő, hogy ilyen átirat is született, az már inkább, hogy egész jó.

Time In Malta

Na és végül, melodic hardcore-ban hogy hangzik?

https://recorder.blog.hu/2014/11/30/heti_top_10_november_rain-tularadas
Heti Top 10: November Rain-túláradás
süti beállítások módosítása