Elektronikus zenei buliáradat ma este Budapesten

2014.11.28. 10:34, subrecorder

IMG_6860-2.jpg

Na ezen a péntek estén aztán ember legyen a talpán, aki könnyedén eldönti, hová megy elektronikus zenét hallgatni! Mi azért segítünk az orientációban.

KlingandeDandyInvoiceDavko

Helyszín: Akvárium Klub

Kezdés: 21:00

Belépő: 3500 / 4500 Ft

Facebook esemény

Észak-Franciaországból érkezik, de zenéje svédebb a legtöbb svédénél, ez a 24 éves Cédric, vagyis Klingande. House zenéjének különlegessége a zongora és a szaxofon, melyek csúnya szóval hatásvadász, szépen szólva érzelmes produkciót eredményeznek,sok esetben a kettőt egyszerre. Jubel és Punga című slágerei idén sokak nyarának voltak az aláfestői, nekik ajánljuk ezt a fellépést, ne meg minden Klangkarussel rajongónak. Számör!


Ellen AllienGabor KraftPoli

7e64c4d2a4a242251ffdaa790b21fa01_XL.jpg

Kevesen tudhatnak magukénak akkora renomét a berlini elektronikus zenei életben, mint Ellen Allien. 1999 óta majdnem mindenhol jelen van, ahol érdemleges dolog történik a városban, kiadója a legnagyobbakkal dolgozik. Klubesten ritkán lehet elkapni, itt az alkalom!

Helyszín: Akvárium Klub

Kezdés: 23:00

Belépő: 3000 / 3500 / 4000 Ft

Facebook esemény

Allien kezdetben DJ-ként és pólóminta designerként tevékenykedett, mad a 90-es évek végén kezdett el producerkedni és ekkor alapított meg a mára igen nevessé vált BPitch Control nevű kiadóját. Olyanok jelentettek meg itt anyagokat, mint a ModeselektorApparat, közös projektjük, a ModeratPaul Kalkbrennerés Seth Troxler, plusz ugye maga Allien, aki sok kollégájával ellentétben nem csak EP-kkel és mixekkel, hanem teljes stúdióalbumokkal is rendszeresen rukkol elő. Apparattal közös Orchestra Of Bubbles című lemeze, a 2010-es Dust, vagy éppen a tavalyi LISm - Allien mindig ad okot arra, hogy beszéljünk róla, az Akváriumban játszott szettje után pedig nekünk is lesz miről, az biztos!

 


Ray Mang
HairyGensiBal5000

DSC_30940_2 (Small).jpg

A Room 8 folytatja a megnyitása ünneplését, immár a harmadik hétvégén csábítanak minket és egy különleges külföldi előadót a Király utcába. Pénteken a rezidensek támadnak, szombaton pedig a diszkóé a főszerep, Ray Mang-gel.

Helyszín: Room 8

Kezdés: 22:00

Belépő: péntek - 1000 Ft (lefogyasztható) / szombat - 1200 Ft (éjfélig ingyenes)

Facebook esemény

Hogy pontosan milyen is a hangzás a Room 8-ben egy átlagos hétvégén, arról nemrég írtunk, beszéljünk most inkább az óriási lemezkollekcióval büszkélkedő Ray Mang-ről. A brit dj/producer lassan 20 éve ontja magából a baleári disco opuszokat, albumok, EP-k és remixek (többek közt a Gorillaznak, a Bloc Party-nak és a Friendly Fires-nek) hadával büszkélkedhet, elszálltabb pillanatokban pedig megszállja a tech house szelleme is, és a táncoló tömegből könnyedén varázsol egy csapásra felszabadultan szeletelő törzset. A szervezők ígérete szerint minden oldalát meg tudja majd mutatni, legalább 3 órás szettet játszik majd.

 


My Panda Shall Fly


MyPandaShallFly.jpg

A Toldiban mindeközben a Sri Lankán született Suren Seneviratne, vagyis My Panda Shall Fly örvendeztet meg minket absztrakt, eklektikus zenéjével.

Helyszín: Toldi Klub

Kezdés: 23:00

Belépő: 1000 Ft

Facebook esemény

Ősi hangszerek, világzenei hatások tömkelege az egész földgolyóbisról, egzotikus hangzás - My Panda Shall Fly trackjei kultúrákon átívelők, primitív új-guineai törzsek éppúgy élvezhetnék, mint egy péntek estén a Toldiba véletlenül kerülő budapesti fiatal. Tavalyi technós (Tape Tekkno) és idei, szivárványtextúrákkal teli (Tropical) albumai azonnal az általad választott egzotikus helyre repítenek, élőben pedig az eklektikának köszönhetően alig másfél óra alatt könnyedén beutazod az egész világot. A megvilágosodás garantált!

 

https://recorder.blog.hu/2014/11/28/elektronikus_zenei_buliaradat_ma_este_budapesten
Elektronikus zenei buliáradat ma este Budapesten
süti beállítások módosítása