Dalpremier! Kistehén: Szép volt mind, és igaz

2014.11.20. 15:30, rerecorder

kistehen.jpg

Az összes különböző névváltozatát beleszámítva november 27-én jelenik meg a Kollár-Klemencz László vezette Kistehén hetedik albuma, a Szomjas nők. Az aznap esedékes lemezbemutatót - amelyet az online premier itt a Recorderen előz meg, szintén november 27-én - a friss dalokon túl az is izgalmassá teszi, hogy egy közösségi klipforgatás is zajlik majd a most debütáló Szép volt mind, és igaz című dalra.

kistehen_szomjas_nok_borito.jpgAz új lemezanyagról, amiben a Kistehén eddig ritkábban megmutatott oldalára helyeződik a fókusz, a frontember ezt mondja: „A Szomjas Nők a hetedik lemezünk. A korábbi albumainkra jellemző társadalomérzékeny hangvétel mellett most nagyobb hangsúlyt kapnak a személyes témák, hétköznapi túlélési technikáink keresése, egyszerű nő-férfi kapcsolataink. A lemez progresszív pop-rock album, pofátlanul szabad, követésre és irigylésre méltóan öntörvényű, féltékenyen szerethető. Szórakoztató, távol a mindenáron való szórakoztatástól.” Kollár-Klemencz László erre az albumra úgy tekint, mint egy nagy egységre, egy zenefolyamra, vagyis nincsenek, vagy csak nagyon rövidek a dalok közötti szünetek. A különböző számokhoz átkötőket, intrókat illesztettek, amiket a közös stúdiózáskor rögzített jammelésekből emeltek át a lemezre.

A november 27-i lemezbemutató klipforgatásába, a rendező, Révai Sári tervei szerint a közönséget is bevonják: akiknek kedvük és alkalmas telefonjuk van a koncerten felvételeket készíteni, azok így a klip társoperatőreivé is válhatnak. A közös cél az, hogy minél több érdekes nézőpont szerepeljen a klipben, tehát jó eséllyel sok, a közönség által beküldött anyagot felhasználnak a videóhoz.


A KISTEHÉN ZENEKART ELKÍSÉRTÜK EGY BERLINI KONCERTJÉRE IS, ÍME ÚTINAPLÓNK.

Az estét az efZámbó Happy Dead Band kezdi 20:30-kor, majd 22:00-kor lép színpadra a Kistehén, és a közel 2 órás koncert során az új dalok mellett természetesen a korábbi kedvencek is elhangzanak, Facebook-eseményoldal 

és akkor a klip alapanyagát adó, lassú sodrású Szép volt mind, és igaz című dal premierje, lehet betanulni a szövegét: 

Címkék: kistehén dalpremier
https://recorder.blog.hu/2014/11/20/dalpremier_kistehen_szep_volt_mind_es_igaz
Dalpremier! Kistehén: Szép volt mind, és igaz
süti beállítások módosítása