Ma este alternatív buliáradat Budapesten! - Emilíana Torrini, Sólstafir/Esben, DVA/Serengeti

2014.11.19. 09:23, subrecorder

Emiliana_Torrini_Quelle_MLK_Tour_2c330e3ed3_4aaf7c4899.png

Ha csak a Jungle Drumot ismered a gyönyörű hangú izlandi énekesnőtől, akkor sok mindenből kimaradtál! Emilíana Torrini négy, nemzetközi terjesztést kapó lemeze ugyanis egy rendkívül változatos, az elektronikában, a popzenében és az indiefolkban ugyan annyira otthon lévő művészt mutatnak.

Emilíana TorriniNaked Woods

Helyszín: A38

Kezdés: 20:00

Belépő: 6900 / 7500 Ft

Facebook esemény

Torrinit a Me And Armini című lemeze és azon található Jungle Drum repítette az ismertség csúcsára, pedig előtte is remek anyagokat készített, azóta pedig igen szimpatikus módon kicsit sem változott meg, csak a felvételei lettek még szebben szólók. Az Izlandról való kitörés után a Rough Trade kiadó vette szárnyai alá, ma pedig már nehéz lenne felsorolni is azt a rengeteg előadót, akivel együtt dolgozott. Szemezgessünk azért: GusGusKylie MinogueThievery CorporationPaul Okakenfold, illusztris a lista. Saját lemezein (például a nagyszerű tavalyi Tookah-n) pedig ontja magából a kedvesen fura, eklektikus elektropop dalokat, hangja még mindig egyszerre kislányos és nőies. Előtte Polyák Eszter folkos-akusztikus Naked Woods projektje hozza majd hangulatba a hallgatóságot.







Solstafir-photo-by-Bowen-Staines.jpg


Ennyire emelkedett talán soha nem volt a hangulat a Dürer Kertben, mint ami ezen a napon lesz, az izlandi atmoszférametál zenekar, a Sólstafir mellett fellép az Esben And The Witch is, akik igen zajos tájképeket festenek.

SólstafirEsben And The WitchObsidian Kingdom

Helyszín: Dürer Kert

Kezdés: 19:00

Belépő: 4000 Ft

Facebook esemény

Egy nap két izlandi előadó Budapesten, a zenerajongó meg majd kiugrik a bőréből, aztán fogcsikorgatva kiválasztja, hogy melyikre menjen el. Legutóbbi lemezén (Kveikur) a Sigur Rós is kísérletezett a keményebb hangzással, ha így folytatják, előbb-utóbb a Sólstafir által már kikövezett útra jutnak. Zenéjük pont annyira gyönyörű és könnyű benne elveszni, mint hazájuk természeti szépségeiben, sőt, a sötét koncertteremből egyenesen oda is repítenek minket, ha hagyjuk. Idei, Ótta című albumuk kétségtelenül diszkográfiájuk csúcsa, úgyhogy duplán érdemes elmenni. Triplán, ha beleszámítjuk, hogy láthatjuk előttük a brightoni Esben And The Witchet, a Matador szerződöttjét, akik a fentieket kiegészítik még némi zajos indie-rockkal és női vokállal.









dva2.jpg

Mi a közös egy kitalált nyelven énekelt, szaxofonos, bendzsós, elektronikus dalokat előadó cseh duóban és egy nagy bajuszú, klasszikus nyugati-parti alapokra hülyeségeket rappelő bajuszkirály amerikaiban? Semmi. Azon kívül, hogy nálunk egy este lépnek majd fel.

DVASerengeti

Helyszín: Roham Bár

Kezdés: 20:30

Belépő: 800 / 1200 Ft

Facebook esemény

Lehet, hogy a DVA nevű cseh formáció kitalált nyelven énekel, valahogy mégis mindig sikerül a magyarhoz közel álló címeket választaniuk. Két albumuk Fonók és Hu, és ha nem figyelünk, néha akár halandzsamagyarnak is hallhatjuk dalszövegeiket. Igen absztrakt egyébként hallgatni, de ha zavar is az érthetetlenség, zeneileg akkor is van itt mit szeretni. Rengeteg hangszer, egyszer klezmer, másszor fura popzene, harmadszor meg bendzsós country. A DVA tehát nem véletlenül lett a világ második legnépszerűbb, kitalált nyelven éneklő zenekara. Az első a Sigur Rós ugye (hehe). Bár a Serengeti néven rappelő David Cohn angolul nyomja, a DVA-nál nem sokkal érthetőbb, hogy pontosan mit is szeretne közölni a világgal, ennek ellenére (vagy pontosan ezért?) borzasztó vicces jelenség.Ha az izlandiak túl mainstreamek neked, a Rohamban megkapod a magadét.



 

 

https://recorder.blog.hu/2014/11/19/ma_este_alternativ_buliaradat_budapesten
Ma este alternatív buliáradat Budapesten! - Emilíana Torrini, Sólstafir/Esben, DVA/Serengeti
süti beállítások módosítása