Ha szereted David Guettát, huszonéves, csóró, balos, macskás, biztosításokat áruló skót nő vagy

2014.11.15. 13:58, subrecorder

yougov.jpg

Nagyszerű szórakozás lett az online keresőmarketinggel foglalkozó YouGov új alkalmazása, amelyet eredetileg olyan cégeknek szántak, akik célzottan kívánnak reklámozni egy bizonyos csoportnak, valamilyen kritérium alapján. Legyen az kedvelt zenei előadó, színész, politikai nézet, lakóhely. Mi most - természetesen - a zenei oldalukra koncentrálunk. Érdekel, hogy milyen emberek szeretik az Arcade Fire-t? Mennyi pénze van egy átlagos Nirvana hallgatónak? Mit eszik egy Kanye West rajongó?

A YouGov 190.000 felhasználó megadott adatai alapján állította össze profiljait, ami elsőre soknak tűnik, ennek ellenére pont annyira kevés, hogy néha eszetlen marhaságok jönnek ki eredményként. Míg mondjuk az olyan népszerű előadóknál, mint a Radiohead, Lana Del Rey, a Coldplay, vagy a Beatles a nagy minta okán reális (és érdekes) eredmények születnek, azért, mert 83 50 Cent rajongó szélsőbaloldali politikát vall és nem bír meglenni csokis smoothie nélkül, még nem biztos, hogy ezek alapján érdemes kialakítani a jövő évi reklámstratégiát. Az általános megfigyelés az, hogy minél nagyobb a minta, annál valószínűbb, hogy öreg és konzervatív lesz a személy, akit kapunk, és lehet, hogy csak mi kerestünk rá rossz előadókra, de a legtöbbeknek elég rosszul mehet (nyilván nem magyar mércéhez viszonyítva), szinte minden alkalommal az jött ki, hogy a vizsgált csoport havonta maximum 125 fontot (kb. 50.000 Ft) tud félretenni. Ezek az eredmények egyébként csak és kizárólag Nagy-Britanniára vonatkoznak, így a Tankcsapdát hiába keresi az ember.

Néhány szúrópróbaszerű keresésünk eredményei: Morrissey követői valóban átveszik ikonjuk szokásait, az első négy kedvenc ételük vegetáriánus. Az indie folkot általában kedvelők jómódú fiatalok, akik imádják a csokis sütit és háziállatként madarakat tartanak. A Blur vs. Oasis egyben a baloldal vs. jobboldal harcaként is felfogható. A Nirvana-rajongók kedvenc filmje a Ponyvaregény. Ha szereted Beyoncét, utálod a fagyasztott kaját, talán nem is véletlen, hogy követed Twitteren Jamie Olivert. Arctic Monkeys-fanok? Lusta ateisták!

Keressen csak rá mindenki a kedvencére, aztán döntse el, hogy igaz-e rá bármi is. Aztán nézze meg a barátai és a család választottjait. Vigyázat, egy délutánt simán el lehet szöszölni vele! Aztán természetesen hallgasson mindenki továbbra is azt, ami jó neki, ne foglalkozzon azzal, ha esetleg a többi Foo Fighters-rajongónak macskája van, vagy éppen imádja a hamburgert, Ön meg pont nem.

 

Címkék: marketing
https://recorder.blog.hu/2014/11/15/ha_szereted_david_guettat_huszoneves_csoro_balos_macskas_biztositasokat_arulo_skot_no_vagy
Ha szereted David Guettát, huszonéves, csóró, balos, macskás, biztosításokat áruló skót nő vagy
süti beállítások módosítása