Ilyen Bowie-dalra nem számítottál!

2014.10.13. 12:42, subrecorder

david-bowie-nothing-has-changed-ws-710.jpeg

November 17-én jelenik meg a David Bowie 50 éves karrierjét átfogó 59 dalos válogatás, a Nothing Has Changed. Az 57 klasszikus mellett a 3 CD-s változatra felkerül két új szám is, melyek közül tegnap este az elsőt, a Sue (Or In A Season Of Crime) címűt bemutatták a BBC Radio 6 csatornán. Hogy milyen? Hát egészen biztosan nem olyan, amire számítanál.

A Sue (Or In A Season Of Crime) egy hét és fél perces drámai free jazz opusz, amely zeneileg az Alladin Sane érahoz nyúl vissza, míg a dal szövege és annak előadása leginkább Scott Walkert idézi, akiért Bowie saját bevallása szerint mindig is rajongott. A Nothing Has Changed egyébként ezzel a szerzeménnyel nyit, mivel visszafelé halad a Sovány Fehér Herceg életművében, egészen a Liza Jane-ig, ami Bowie első felvett szerzeménye volt, még a King Bees nevű formációval, 1964-ben.

A válogatás elérhető lesz még 2 CD-s verzióban (ezen kronológiai sorrendben lesznek a dalok), illetve dupla vinylen is (itt pedig ugrál az időben). Mind a három különböző változathoz más lemezborító is készült, melyeknek csak a témája ugyanaz: Bowie egy tükörbe nézve reflektál önmagára és a munkásságára. Kicsit olcsó megoldás, de elfogadjuk. A brit legendától egyébként Tony Visconti, régi barátja és producere szerint nemsokára egy teljesen új albumra is számíthatunk, bár ennek részletei még nem ismertek. Itt szépen összeszedtük, mi mindent tudunk erről a projektről.


David Bowie 50 év után is képes meglepetés okozni, íme a Sue (Or In A Season Of Crime):


a Nothing Has Changed három borítója:

bowienhc081014w.jpeg

Címkék: david bowie
https://recorder.blog.hu/2014/10/13/ilyen_bowie-dalra_nem_szamitottal
Ilyen Bowie-dalra nem számítottál!
süti beállítások módosítása