Hány sztár fér el egy Beach Boys-feldolgozásban?

2014.10.08. 10:24, subrecorder

_78069563_bbcmusic.jpg

A BBC nem aprózta el, amikor megkért pár hírességet, hogy ugyan szerepeljenek már az általuk indított BBC Music szolgáltatás promózásához készülő videóban. Pontosan nem számoltuk meg hányan vannak, de a kevesebb, mint három percben felbukkan Pharrell, Dave Grohl, Lorde és Stevie Wonder is. Az all star csapat a Beach Boys God Only Knows című dalát énekli.

A BBC Music-ot az angol közszolgálati társaság úgy írja le, mint "ambiciózus új programok, innovatív társulások, forradalmi zenei kezdeményezések, amelyek a BBC zene iránti legszilárdabb elkötelezettségét mutatják az elmúlt 30 évből." Hogy ez pontosan mit jelent, azt nem tudni, de a program reklámozásához készített videó nem semmi. Összesen körülbelül 30 előadó és BBC-s személyiség szerepel benne, ugorjunk is neki a listának: kezdésnek rögtön itt van a Beach Boys feje, Brian Wilson, Stevie Wonder, Pharrell, a szárnyakat kapó Lorde, a Coldplay énekese, Chris Martin, Sam Smith, Dave Grohl, Kylie Minogue, Florence Welch a Florence & The Machine-ból, Chrissie Hynde a Pretenders-ből, Brian May, a Queen gitárosa, a kihagyhatatlan Elton John, a One Direction fiúbanda, Jake Bugg, Emeli Sandé, Paloma Faith, a trombitaszólista Alison BalsomMartin James Bartlett zongorista, Danielle de Niese szopránénekes, Nicola Benedetti hegedűs, Eliza Carthy folkénekes, Baaba Maal szenegáli énekes/gitáros, Jamie Cullum jazzénekes, Jaz Dhami bhangra énekes, valamint Zane Lowe, Lauren Laverne rádiós műsorvezetők, Katie Derham hírbemondó, Gareth Malone karnagy és végül Jools Holland műsorvezető és zongorista. Őket segíti a Tees Valley Gyerekkórus és a BBC Koncertzenekar. A single bevételei egyébként jótékony célokra mennek, a BBC Children In Need programját támogatják.

Brian Wilson így nyilatkozott a videóról: "Minden művész nagyszerű munkát végzett, és nem tudom nekik elégszer megköszönni. Nagyon megtisztelő, hogy a God Only Knows-ra esett a választás, ez egy nagyon különleges dal. Egy nagyon spirituális darab, és szerintem ez az egyik legjobb, amit valaha is írtam." A God Only Knows a Beach Boys 1966-os Pet Sounds című csúcslemezén található, valószínűleg ez is eljátszásra kerül majd a november 24-i budapesti koncerten, ahol az eredeti felállásból ugyan már csak Mike Love lesz ott a zenekarban, de még így is bőven megéri meghallgatni az utóbbi 50 év legjobb popdalaiból mondjuk 15-öt.


A BBC Music, még a giccs egészséges határán belül maradó, és meglepő módon nem (na jó, egy picit) ciki jótékonysági dalának videója:


az eredeti dal:


1997-ben csináltak már egy hasonlót, akkor Lou Reed Perfect Day című dalát használták fel:

https://recorder.blog.hu/2014/10/08/hany_sztar_fer_el_egy_beach_boys_feldolgozasban
Hány sztár fér el egy Beach Boys-feldolgozásban?
süti beállítások módosítása