Magyarradar – Perfect Pill

2014.10.03. 14:01, rerecorder

perfect pill ny.jpg

A grunge-ból nyert ihletek a mai napig visszaszólnak fiatal zenekarok dalaiból. Ezek közé tartozik a budapesti Perfect Pill is, ám a hatások közül ez csak egy sokból, alább az is kiderül, hogy mi a többi. Bemutatjuk a nyáron, érett EP-vel jelentkezett formációt.

Megalakulás éve:  2012.

Tagok: Szabó Levente (ének, gitár), Szenkovits Arshak (gitár), Ligetvári Gábor (basszusgitár), Czaller László (dob).

perfect őpill 2.jpgStílus: grunge és indie keveréke, progresszív fűszerekkel.

Hatások: Mindig megkapjuk, hogy az ének kicsit Pearl Jam-es, úgyhogy a seattle-i vonalat a Soundgardennel együtt le sem tagadhatnánk, de azért ott van még a zenénkben az Incubus, a Foo Fighters, a Faith No More, a Porcupine Tree és a Muse hatása is. Míg a gitárszólókban Slash is megbújik, addig a basszusgitárosunk külön életet él Flea-vel és Paul McCartney-val, a dobosunk pedig az olyan fúziós zenészekért rajong, mint Simon Phillips vagy Steve Smith. Összességében ugyan mindenki másféle zenéket szeret, de ezeket a hatásokat jól össze tudjuk olvasztani.

Kiadók: Egyelőre nincs, de sok megvalósítatlan ötletünket szeretnénk végre kiadni magunkból, úgyhogy még bármi lehet.

Történet: 2012 nyarán kezdődött minden: a zenekar dobosa, Laci verbuvált egy próbát az egymást akkor csak látásból ismerő barátaiból, a kémia pedig gyorsan kialakult. Már az első alkalommal több dalkezdemény született, a lendület pedig azóta sem csillapodik. Még ősszel felvettük az első EP-nket, részt vettünk a Hard Rock Café és az R33 tehetségkutatóján, forgattunk két saját készítésű videoklipet, játszottunk a Dürertől az A38-ig sok-sok helyen, a visszajelzések pedig igen pozitívak. A júniusban megjelent második EP-t Ligeti Gyuri (Zagar, We Are Rockstars) produceri segítségével rögzítettük, amely jelentős elmozdulás a korábbi anyagainkhoz képest.   


OLVASNÁL MÉG TEHETSÉGES ZENEKAROKRÓL? MAGYARRADAR ROVATUNK FELTÖREKVŐKKEL.

Megjelenések: Seals Broken (EP, 2012), Getaway (Single, 2013), Turbulence (EP, 2014)

Küldetés:  Igényes zenét játszani és bebizonyítani, hogy a próbaterem mélyéről is lehet jó zenekart csinálni.

perfect pill logo.jpgJövőkép:  Lassan, de biztosan haladunk a saját hangzásunk felé. Szeretnénk végigturnézni az országot és minél több emberhez eljutni, mert most még nagyon kevesen ismernek minket. Jó volna készíteni egy videót az EP egyik dalára, és talán felvenni egy nagylemezt is. De addig is sok koncert!

Mellékprojektek: Az énekesünk másik projektje a The Heads.  Posztrock, melankólia, letisztult akusztikus hangzásvilág. Néha közösen is fellépünk.

Szexepil: Hangsúlyos basszusfutamok, de a basszerosunk néha csubakkán is játszik. Ja, és a logónk is nagyon szexi, a lemezborítókkal együtt!

Legnagyobb eredmény, elismerés: Getaway című klipünk egy városképpel foglalkozó oldalon is megjelent, a magyar nyelvű dalunkat (Kettős táj) pedig a közönségünk kívülről fújja.


a zenekar legközelebb október 30-án lép fel a Rohamban, a Stickfigures társaságában, Facebook-eseményoldal


az idei Turbulence EP: 

a zenekar legutóbbi videója, az asszociatív, homályos Loose Ends


és a történetmesélős, igaz csúnya sztorit elénk állító Getaway

https://recorder.blog.hu/2014/10/03/magyarradar_perfect_pill
Magyarradar – Perfect Pill
süti beállítások módosítása