Aretha Adele-t énekel!

2014.09.29. 17:46, Frontrecorder

arethafranklin.jpg

Kevés nagyobb elismerés érhet egy fiatal soulénekesnőt annál, mint hogy maga a soul királynője, Aretha Franklin elénekelje egy dalát. Márpedig Adele ebben a megtiszteltetésben (de talán az sem túlzás, hogy kegyben) részesült, a popzene legnagyobb díváinak egyike ugyanis feldolgozta a Rolling In The Deepet októberben megjelenő albumán.

A lemez címe önmagáért beszél: Aretha Franklin Sings The Great Diva Classics. A most 72 éves énekesnő több mint hat évtizede van a pályán, úgyhogy megélt már jó pár generációváltást, ami a popdívákat illeti, és igyekezett is minden korból választani közülük, így Adele mellett került a lemezre nagy előd (Dinah Washington) és kortárs/vetélytárs (Etta James) éppúgy, mint a hetvenes-nyolcvanas évek legnagyobbjai (Chaka Khan, Barbra Streisand), a kilencvenes évek minden téren rendhagyó dívája (Sinead O'Connor), illetve a kétezres évek mezőnyének állócsillaga (Alicia Keys). Íme a dallista (a hírek szerint Tina Turnertől és Donna Summertől is felénekelt egy-egy dalt, ezek sajnos nem szerepelnek a lemezen, de talán később még megjelennek.)

1. At Last (Etta James Cover)
2. Rolling In The Deep (Adele Cover)
3. Midnight Train To Georgia (Gladys Knight And The Pips Cover)
4. I Will Survive (Gloria Gaynor Cover)
5. People (Barbra Streisand Cover)
6. No One (Alicia Keys Cover)
7. I’m Every Woman” (Chaka Khan Cover) / Respect
8. Teach Me Tonight (Dinah Washington Cover)
9. You Keep Me Hangin’ On (The Supremes Cover)
10. Nothing Compares 2 U (Sinéad O’Connor Cover)

A lemez producere eredetileg a veterán Don Was lett volna, de ő aztán kihátrált a projektből, a helyét pedig Andre 3000 vette át, ami csak növeli a várakozás mértékét - az elsőként közzétett Adele-cover alapján pedig nagyszerű munkát végzett. Íme tehát a Rolling In The Deep Aretha Franklin utolérhetetlen előadásában, a végén az Ain't No Mountain High Enough című soulklasszikus (eredetileg Marvin Gaye és Tammi Terrell duettje) egy részletével, hogy még felemelőbb legyen.

Címkék: aretha franklin
https://recorder.blog.hu/2014/09/29/aretha_adele-t_enekel
Aretha Adele-t énekel!
süti beállítások módosítása