Kylie mindenkit csókol és dalokat ajándékoz

2014.09.26. 16:22, Frontrecorder

kylie_5.jpg

Szerdán kezdetét vette Kylie Minogue Kiss Me Once elnevezésű turnéja - amely október 18-án Budapestet is érinti -, az énekesnő pedig ebből az alkalomból egy kis ajándékkal kedveskedett nekünk a rajongóinak: négy új dallal, melyek ingyen letölthetők!

KYLIE AKTUÁLIS ALBUMÁRÓL WOLF KATI ÍRT KRITIKÁT.

A Kiss Me Once, Kylie tizenkettedik stúdióalbuma március közepén jelent meg, és ahogy megszokhattuk tőle, ha új lemez, akkor ahhoz új világturné is jár (ugyan 2012-ben is turnézott, de az egy különleges, a pályafutásának 25 évét b-oldalas dalokkal és ritkaságokkal ünneplő, kisebb helyekre vitt, rövid fellépéssorozat volt). Az albuma címét viselő, szeptember 24.én Liverpoolban indult körútra egy újabb mozgalmas dance-pop revüelőadást állítottak színpadra, ezúttal természetesen a csók tematika köré felépítve a műsort, amelyet  - mondhatjuk, hogy szokás szerint  - William Baker rendezett. Ő jegyzi a show-t nyitó Sleepwalker című rövidfilmet is, amelyben három vadonatúj dal hangzik el. Ezek (Glow, Wait, Break This Heartbreak) Kylie és a mexikói dj-producer Fernando Garibay együttműködéséből születtek, sőt készült egy negyedik dal is (Chasing Ghosts), ezt pedig a koncertműsor egyik videoközjátékéba csempészték bele. A Lady Gaga Born This Way albumán dolgozó (valamint sok más mellett Enrique Iglesias, Britney Spears és Shakira számára is dalokat író) Garibay kevésbé polírozott, új irányokba terelte Kylie-t, a Glow (a négy közül a legjobb) olyan, mintha a Daft Punk és Lady Gaga kollaboráltak volna, a Waitben a reggae és a dubstep lüktetése keveredik, a Break This Heartbreak kemény négynegyed alappal húz, a Chasing Ghosts pedig egyenesen egy roots reggae-szám, ami igencsak távol áll az ausztrál pophercegnő stílusától - ez az EP-nyi dal azt mutatja, hogy Kylie mer - a maga keretein belül - kísérletezni (a hangjával is; a Chasing Ghosts-ban egész jól adja a szűziesen ártatlan kislányt), még ha a végeredmény felemás is. Viszont ingyen van ez a négy dal, ami azért jócskán áron aluli értük. Kylie és Fernando Garibay közös dalai egy kattintással letölthetők alább:


A setlistben szerepel még egy különlegesség, az INXS Need You Tonight című dalának feldolgozása. Mint az közismert, Kylie és az ausztrál zenekar énekese, Michael Hutchence a kilencvenes évek elején együtt jártak, ez tehát felfogható tisztelgésként egykori szerelme, majd közeli barátja előtt.

Címkék: kylie minogue kylie
https://recorder.blog.hu/2014/09/26/kylie_mindenkit_csokol_es_dalokat_ajandekoz
Kylie mindenkit csókol és dalokat ajándékoz
süti beállítások módosítása