Mennyi pénzt keresett La Roux nyolcmillió eladott lemezből?

2014.09.21. 20:35, rerecorder

2014LaRoux_VictorFrankowski_160914.jpg

Semennyit.

Mondja Elly Jackson, aki a nyáron megjelent második La Roux-albumot már korábbi társa, Ben Langmaid nélkül készítette, társszerzőkkel, producerekkel, de lényegében szólóban. A Trouble In Paradise egészen korrekt album lett, La Roux Sziget-koncertje pedig simán a fesztivál jobb fellépései közé tartozott, de hiába a sikerek, ha ezzel lényegében semennyi pénzt nem lehet keresni. A dalszerző-énekes legalábbis most ezt a nagyon meglepő kijelentést tette, közel nyolc millió lemezeladással a háta mögött.

NEM KERES PÉNZT, ÍGY AZTÁN NEM IS DOLGOZIK GYORSAN - INTERJÚNK LA ROUX-VAL.

"Soha nem kerestem semmi pénzt eladásokból. Pedig közel nyolc millió lemezt adtunk el, ha sz összes kislemezeladást is beszámítjuk. Ez mintha nem volna helyes" - következtet Jackson. 

Ez valóban nem helyes, olyannyira, hogy el sem tudjuk hinni. "Két évet töltöttem a Trouble In Paradise elkészítésével, és szinte biztos, hogy semennyi pénzt nem fogok keresni vele. A keresetem rádiójátszások utáni jogdíjbevétel lesz. Minden zenei bevételem rádiójátszásokból származik. Azt hiszem, ez nagyon, nagyon, nagyon hihetetlen az emberek számára. Pedig nem hazugság, egyszerűen így van. És ezzel nem is lenne gond, ha az emberek nem gondolnák azt, hogy milliomos vagy, csakhogy azért vannak, akik így gondolják." Jackson még azzal is folytatja, hogy a koncertezésből sincsenek komoly bevételei, a kis helyeken egyszerűen nem nyereséges fellépni egy öttagú zenekarral. 

Kérdezné az ember, hogy ez tényleg lehetséges? A lemezcégét mostanában a promóció elmaradása miatt amúgy is ostorozó eladó ezzel mindenesetre elég érdekes kérdést vet fel. Ha már egy albumok és kislemezek terén is ilyen sikeres produkció eladások szintjén nulla fontot jelent az előadónak, akkor tényleg csak az örömzenélés marad. (Persze simán lehet, hogy La Roux borzasztó rossz szerződést kötött első lemeze előtt és ez az oka a bevétel elmaradásának, vagy egyszerűen csak dühös a lemezcégre és túloz, mert azért nyolcmillió eladás után, - ha kiadványonként csak egy cent is jut Jacksonnak -, azért a semminél az is több pénz.)

A LEGFRISSEBB LA ROUX-VIDEÓ, A TELEFONSZEXRE CSÁBÍTÓ KISS AND NOT TELL.

Címkék: la roux
https://recorder.blog.hu/2014/09/21/mennyi_penzt_keresett_la_roux_nyolcmillio_eladott_lemezbol
Mennyi pénzt keresett La Roux nyolcmillió eladott lemezből?
süti beállítások módosítása