Epikus csók az M83 új videójában

2014.09.18. 09:22, subrecorder

m83_2.jpg

Augusztus 25-én jelent meg az M83 első három lemezének újrakiadása, a régi albumokat pedig új klipekkel népszerűsíti Anthony Gonzalez zenekara. A 2005-ös Before The Dawn Heals Us című albumon található In The Cold I'm Standing videóban fájdalmasan lassan csókolja meg egymást két fiatal a dal ambientes hullámzása alatt.

Egy interjújában Gonzalez elárulta, miért is tartotta annyira fontosnak, hogy újra megjelenjenek régebbi albumai, melyek még főleg Franciaországban kaptak nyilvánosságot eredetileg. A 2011-es lemezét nyitó Midnight City óriási sláger lett, mind a kritikusok, mind a közönség imádta, és az M83 rajongótábora is a sokszorosára duzzadt. Ezzel együtt járt, hogy akik újonnan ismerkedtek meg a zenekarral, azok azt hitték, hogy ez az első kislemezük - holott a Midnight City-ig elkészült négy album és rengeteg gyönyörű kompozíció. Ezek közül az első három (M83 - 2001, Dead Cities, Red Seas & Lost Ghosts - 2003, Before The Dawn Heals Us - 2005) sokáig fizikai és digitális formában is gyakorlatilag elérhetetlen volt, ez ellen kívánt tenni az előadó és kiadója, a Mute. A lemezeket hallgatva pedig szépen lekövethető, hogyan fejlődött, épült Gonzalez zenéje (az első két albumon még társa is volt: Nicolas Fromageau) és nagyon sok olyan dal van, ami megérdemelné a legalább Midnight City-éhez hasonló figyelmet. 

Az M83 zenéje nagyszabású, sokak szerint túlérzelmes és giccses - és valahol igazuk is van. Csakhogy ez teljesen szándékos, Gonzalez maga mondta, hogy olyan zenét akar írni, ami a lehető legjobban kifejezi a fiatalkori első szerelembeesést. Az egész M83-diszkográfiát felhúzhatjuk e tematika köré, a dalok nagy része nem szól másról, mint szabadságról, új kalandokról és szerelemről. (Nézzük csak meg a We Own The Sky klipjét, ebben az öt ebben percben tökéletesen benne van az M83 esszenciája.) A most megjelent klipben is két, meztelen fiatalt látunk, akik az egész végig nem csinálnak mást, csak bőszen néznek egymásra, majd szépen lassan megcsókolják egymást, az epikus hatást némi füst, lángok és egy sas növelik. Maga a dal, az In The Cold I'm Standing ugyanúgy a Before The Dawn Heals Us-ról van, mint az előző (Lower Your Eyelids To Die With The Sun), ez a lemez már csobbant egy kisebbet az amerikai piacon is, az egyik dalt még egy autóreklámban is felhasználták.

Az M83 új videója egy régi számukhoz:

Címkék: m83 anthony gonzalez
https://recorder.blog.hu/2014/09/18/epikus_csok_m83_uj_videojaban
Epikus csók az M83 új videójában
süti beállítások módosítása