Grandmaster Flash a nagymamám!

2014.09.14. 12:04, subrecorder

grandmaster-flash-grandma.jpg

A nagyszülők aranyosan esetlenek, ha a modern technika vívmányairól van szó, főleg amikor számítógépeznek vagy interneteznek. Mindannyian ismerjük a Facebookon az oda nem illő "Ölel és puszil, nagymama és nagypapa" kommenteket a feltöltött képeknél, természetesen néHA VÉLETLENÜL BENYOMOtt caps lockkal. Most azonban a nagyi-pc-s cukiság új szintre emelkedett, ugyanis tömegével kezdték el a nagymamák betaggelni magukat a legendás hiphop dj-ként, Grandmaster Flash-ként a facebookos bejegyzéseikben.

Az ok rendkívül egyszerű. A rokonoknak, unokáknak írt jókívánságok végére a nagyi még szeretné bejelölni magát, mint Nagymama (vagyis Grandma), hogy biztosan tudjuk ugye, kitől is jön az üzenet. A Facebook taggelési opciója azonban úgy működik, hogy ha elkezdjük gépelni valakinek a nevét, akkor automatikusan segíteni próbál és előre ki akarja találni, kit akarsz megjelölni. Tehát ha a kedves nagymama elkezdi írni, hogy Grandma, akkor igen sok esetben túlbuzgó az algoritmus, megkeresi, kinek a neve kezdődhet így, és az lesz belőle, hogy Grandmaster Flash. Ezekből a félretaggelésekből persze nagyon vicces posztok születnek, és szerencsére már van egy külön erre létrehozott tumblr-oldal, amely ezeket gyűjti, a Love, Grampa And Grandmaster Flash, innen szemezgetünk:

"A legfiatalabb unokánk, Ruth ma lett 6 éves. Nemsokára már az első osztályt kezdi. Nagyon boldog szülinapot Ruth, szeretve ölel Nagypapa és Grandmaster Flash!"

"Szia Don, hiányzik már a nyakpárnád? Megtaláltam az ágyban, amiben nyáron aludtál nálam. Írj, ha szeretnéd, hogy elpostázzam. Szeretettel, Grandmaster Flash."

"Nagyon boldog születésnapot Dani, még száz ilyet! Sok boldogságot kívánok a következő évre. Örülök, hogy te vagy az unokám és hogy könnyebbé tetted a lábadozásomat tavaly. Puszil: Grandmaster Flash"

Hát nem imádnivaló? Maga az érintett a Twitteren reagált a jelenségre: "Igen, valóban rengeteg posztot kapok nagymamáktól. Respekt az összes nagyszülőnek, ez az igazi hiphop!" Akár egy egész délutánon keresztül lehet derülni a bejegyzéseken, itt.

(Innen üdvözöljük mi is a Grandmaster Flash-einket, sose változzatok meg nagyik!)


és ha már Grandmaster Flash akaratán kívül sokak nagymamája lett, íme a nevéhez köthető legfontosabb dal, a hiphop egyik első mérföldkövének számító 1982-es The Message egy idős angol hölgy előadásában:

Címkék: grandmaster flash
https://recorder.blog.hu/2014/09/14/grandmaster_flash_a_nagymamam_az_utobbi_honapok_legcukibb_nagyszulo-benazasa_a_facebookon
Grandmaster Flash a nagymamám!
süti beállítások módosítása