Előjönnek az állatias ösztönök az Alt-J új videóiban

2014.09.06. 11:04, subrecorder

alt-j.jpg

Ahogy egyre közelebb kerülünk a brit Alt-J második lemezének megjelenéséhez, úgy indulnak be egyre jobban a srácok. Már a harmadik kislemezhez készült videót mutathatjuk be, ráadásul az Every Other Freckle-höz rögtön két klipet is forgattak.

Furcsaságból már a trió (akkor még kvartett) An Awesome Wave című bemutatkozó lemeze is jelesre vizsgázott, de az eddig hallottak alapján a szeptember 23-án érkező This Is All Yours tudja fokozni a szintet. Az első bemutatott dalban (Hunger Of The Pine) Miley Cyrus hangmintát használt fel a Mercury-díjas társaság, aztán a Left Hand Free-vel az amerikai kamionosokat célozták be, mint közönséget, az Every Other Freckle szexuális fűtöttsége pedig egy robbanni készülő bombához hasonlít. Ráadásul van egy olyan disszonáns bridge-rész az utóbbi számban, hogy egyszer kidobnánk a hangszórókat az ablakon, máskor meg imádjuk. 

Hasonlóan a dalokhoz, az eddig készült videók is remekül lekötnek, míg a Hunger Of The Pine-hoz Nabil készített allegorikus eposzt, addig a Left Hand Free-ben a "gondtalan tinédzserélet"-klisét képes a rendező élvezhető formába alakítani. Most az Every Other Freckle rögtön két kisfilmmel jelentkezik, melyek majdnem teljesen megegyeznek egymással, a különbség mindössze a főszereplők nemében keresendő. Kapunk tehát egy fiú és lány változatot, de a látszólag véletlenszerű, élőlényeket és természeti jelenségeket mutató képsorok ugyanazok. A dal erotikusságához illeszkedve a videóban lévő vulkánok, nyíló virágok és cicák is valószínűleg az emberek állatias, ősi, szex közben felszínre kerülő ösztöneire utalnak. Szólhatna azonban az évi adóbevallásról is, ha ilyen szépen van fényképezve valami, gyakorlatilag bármeddig el lehet nézni. A filmek rendezője Oliver Groulx. Az Alt-J lemezének megjelenése után turnéra indul, hozzánk legközelebb jövő februárban lesznek, amikor Bécsben játszanak. 


Az Alt-J új videói az Every Other Freckle című számhoz:

 


JÖN A 25. RECORDER MAGAZIN! JÖN AZ AUSTRA! REC025 LAUNCH PARTY SZEPTEMBER 11-ÉN. 

Címkék: alt-j
https://recorder.blog.hu/2014/09/06/elojonnek_az_allatias_osztonok_az_alt-j_uj_videoiban
Előjönnek az állatias ösztönök az Alt-J új videóiban
süti beállítások módosítása