Fesztiválogatás by Ivan & The Parazol

2014.08.06. 12:45, Recorder.hu

ivanparazol_fv650.jpg

 
Itt az idő: ma este az év két nagymenő zenekara, az Ivan & The Parazol és a Mary Popkids teszi oda magát a Budapest Park színpadára. És itt az idő cikkünk végén meghallgatni az Ivan & The Parazol friss fesztiválemlékei és örök kedvencei által inspirált Fesztiválogatás playlistet is, amelyhez a Recorder felkérésére Vitáris Iván énekes írt szubjektív kísérőszöveget. Íme.

1. Jack White - Three Women
Egy ember, aki pezsgővel megy fel a Glastonbury nagyszínpadára, majd olyan bulit csap, hogy még a gép előtt ülve is jár a lábad, ugrálsz, és bulizol. Jack White egy in medias res fesztiválkezdés, és az új lemezén is ez a kezdő dal, nem véletlenül.

2. Band Of Skulls - Himalayan
Nagyon szeretjük zenekarilag ezt a southamptoni bandát. Lírikus számoktól a zúzos dalokig minden megtalálható repertoárjukban, és hihetetlen energia árad ennek a három embernek a zenéjéből.

3. Temples - Shelter Song
2014-es év üdvöskéje ez a pszichedelikusabb rockot játszó banda. Igazi kuriózum a zenekar bemutatkozó lemeze, a Sun Structures. A zenéjük számomra egy egész napot dolgoz fel, ha fesztiválon vagy, mész az utcán, vagy csak otthon fekszel az ágyadban, akkor is tökéletes szórakozást nyújt. 

4. Rolling Stones - Heartbreaker
Rolling Stones. Nélkülük nem lennének fesztiválok, nem?

5. Iggy Pop - 1969
A VOLT fesztiválon láttam őt először, és akkora bulit csapott, hogy az hihetetlen. Én meg őt csaptam hátba amikor kijött közénk a közönségbe, azóta nem mosok kezet.

6. Deep Purple - No One Came
Egyik kedvenc zenekarom dala olyan energiákat szabadít fel, amiket az ember a féktelen bulizás alatt is érezhet. Erős basszus, virtuóz gitár és Hammond-szólózás, hatalmas éneklés, kicsit a számban az a kémia elevenedik meg, amit szerintem minden zenekar megpróbál létrehozni a nyár hevében a fesztiválok színpadain. 

7. Korál - Fekete Bárány
"A koncerteken minden este az első sorban álltam, üvöltöttem ha szólt az én zeném"... Amikor a koncertekről jövünk haza, vagy valahol bulizunk a zenekarral, hasonló jelenség zajlik le. Az SXSW fesztiválon annyi koncerten voltunk, és annyit ordítottunk, hogy onnantól már tényleg fekete bárányoknak éreztük magunkat, akik csak a rock'n'rollért élnek...

8. Led Zeppelin - Bron Y Aur Stomp
Minden nyári élményhez, koncerthez kapcsolódik egy ilyen délutáni beszélgetős, nyugodalmas emlék. Borozgatás, sörözés, és közben a világ dolgainak megvitatása, vagy csak éppen egy arra járó szépséges hölgyemény megfigyelése, na ez egy ilyen szám. 

9. Free - Trouble On Double Time
Ez a dal azt fejezi ki, milyen az, amikor valakit először engednek el a nagyvilágba. Eljárhatsz egyedül, felnőttél, de még a füledben cseng a szülők óva intése egyes dolgoktól. De mint tudjuk, ami mondjuk egy fesztiválon történik, az ott is marad, nem kell izgulni.

10. Black Keys - Everlasting Light
Végül lemegy a nap, lekapcsolják a fényeket. Mindenki visszabújik az ágyba, sátorba, vagy ahol éppen összeesik, és a Black Keys lassan forgó diszkógömbjének sejtelmes fényére alszanak el mámoros gondolatokkal a fesztiválozók, szervezők, taxisok, büfések, zenekarok, sőt még mi is.

+1. Ivan & The Parazol - Wish You The Best
Wish you the best...


Kattints ide, és hallgasd meg a Spotify-on az Ivan & The Parazol fesztiválogatását:

http://bit.ly/RecFV05

(X) A Spotify Premiummal a zenehallgatás valódi élményében lehet részed: reklámok nélkül, kiváló hangminőségben élvezheted kedvenc zenéidet, akár internetkapcsolat nélkül, offline üzemmódban is. A Telekom Music díjcsomagjai és Music opciója hozzáférést biztosítanak a Spotify Premium zeneszolgáltatáshoz. A feltételeket keresd a www.telekom.hu/zene oldalon! 

 
https://recorder.blog.hu/2014/08/06/fesztivalogatas_by_ivan_the_parazol
Fesztiválogatás by Ivan & The Parazol
süti beállítások módosítása