Bruce Springsteen művészfilm-rendező lett

2014.07.10. 11:41, subrecorder

bruce.jpg

Bruce Springsteen már korábban elkotyogta, hogy idén a kamera mögé is beáll és megrendezi élete első filmjét, mert körülbelül ez az egyetlen dolog karrierje során, amit még nem tett meg. Hát, most megérkezett egy 10 perces rövidfilm, ami a Hunter Of Invisible Game címet kapta, és a Főnök egyben a főszereplője is. 

Kevés zenészről mondható el az, hogy egész karrierjük alatt a csúcson voltak, Springsteen azonban (néhány nagyon rövid időszaktól eltekintve) ilyen. A 70-es évek közepe óta folyamatosan stadionokat tölt meg, fiatal lányok rajonganak a mai napig a 64 éves énekesért és rengeteg lemezt ad el. Nemrég írtunk róla, hogy ő azon kevés ember egyike is, akik egymilliárd dollárt kerestek, csak turnézással. A Főnök tehát soha nem volt akkora főnök, mint most, nyugodtan visszavonulhatna, régóta foglalt helye van az egyetemes zenetörténelem nagykönyvében. Ő azonban továbbra is megy előre, koncertezik és lemezt ad ki, legutóbb pont idén januárban, High Hopes címen (Profül rovatunkban írt róla Czutor Zoltán). Ezen teljesen új dalból ugyan kevés van (főleg feldolgozások, régi dalok újragondolásai, kiadatlan felvételek), mégis a első helyen nyitott az amerikai és a brit lemezeladási listákon is. A lemezen lévő egyik szerzeményhez, a Hunter Of Invisible Game címűhöz pedig most egy 10 perces kisfilm is készült, amelynek maga Springsteen a rendezője. 


ÉRDEKEL, KI KERESETT MÉG EGYMILLIÁRD DOLLÁRNÁL TÖBBET KONCERTEZÉSSEL?

A történet szerint a főszereplő, a Springsteen által alakított vadász családjával valami tragédia történik, erre ő teljes lényével a természet felé fordul. Járja a vidéket, vadászva a "láthatatlan prédára", vagyis nem tud továbblépni a múltból, keresi a módot arra, hogy visszatérhessen egy elmúlt állapotba. Aztán találkozik egy fiatal fiúval, akivel szavak nélküli, de erős köteléket alakítanak ki és ezzel valahogy képes elengedni a múlthoz való ragaszkodását. Sajnos a képsorokból az derül ki, hogy a Főnök kicsit túl sok rossz művészfilmet nézett az utóbbi időben, mert szinte minden másodpercből ömlik a giccs. Lassított lovaglás, félmeztelenül természetfelettinek kiszolgáltatott pózban térdelés, drámai favágás, van itt minden. Persze ennek ellenére is érdemes megnézni, hiszen _mégiscsak a főnök rendezett egy kisfilmet_, no meg a dal sem rossz.


Bruce Springsteen első saját rendezését, a Hunter Of Invisible Game-t a Főnök honlapján lehet megtekinteni.

ez pedig a High Hopes lemez címadó dala:

Címkék: bruce springsteen
https://recorder.blog.hu/2014/07/10/bruce_springsteen_muveszfilm-rendezo_lett
Bruce Springsteen művészfilm-rendező lett
süti beállítások módosítása