# VOLT péntek: barátságos meccsek

2014.07.05. 14:41, Recorder.hu

volt_result.jpg

Hogy melyik volt a pénteki nap leghangosabb koncertje a VOLT Fesztiválon? Fej fej melletti küzdelem után végül döntetlenre hoztuk ki a Tankcsapda és a Bring Me The Horizon esti zúzásait. A maximumra tekert hangerő mellett is meglepően jól szóló rock a Telekom Nagyszínpadról könyörtelenül beterítette az egész völgyet - ezt a párhuzamos idősávban a közelben sokkal óvatosabb zenét játszó Birdy és a VIP szektorban focivébét néző fesztiválozók is tanúsíthatják. 

Az egyetlen komoly harc csak a nagyszínpad voluméjét feltekergetők között alakult ki, ettől eltekintve a VOLTot és a VOLT látogatóit eluralta a "mindenki szeret mindenkit" hangulata. Nem találkoztunk egyik helyszínről a másikra rohanó, egymáson átgázoló rajongói hordákkal, agresszív, katatón lejmolókkal és a pultoknál izomból könyöklő szomjas tömegekkel, és nem tapasztaltuk a gigafesztiválokról ismerős adrenalin- és amfetamin-túltöltöttséget sem. Nyugi volt.

Akkora nyugi, hogy Birdy koncertje szinte észrevétlenül kezdődött el az OTP Junior színpadon. A 18 éves egykori csodagyerek három kellemes, halk, zongorás dal után merészkedett csak a pódium közepére, de hiába kapott gitárt a nyakába, egyáltalán nem szabadult el a pokol. A békés-barátságos délutáni feelingre jellemző momentum volt, amikor az első sorokban álldogáló 150 centis tinilányok egy szó nélkül engedték maguk elé a náluk is alacsonyabb 9-10 éveseket. Majd' elsírtuk magunkat, úgy elgyengültünk a látványtól... 

volt_birdy.jpg

 

Annyira, hogy el is határoztuk, fel kell pörgetnünk magunkat, így a nap hátralévő részét a sportoknak szenteltük. A Telekom Teqball bajnokságára ugyan nem neveztünk be, de azért kipróbáltuk az egyedülálló hazai találmányt, a lejtős sarkú asztalon játszott pingpong és a lábtenisz kombinációjaként elképzelendő, kidolgozott szabályrendszerrel bíró, és remélhetőleg hamarosan világkarriert befutó sportágat. A teqball a VOLTon a Telekom Szurkolói Arénájában űzhető, ajánljuk azoknak, akik arra járnak. 

volt_teqballkez_1.jpg

A magukat megerőltetni nem kívánó sportemberek tegnap is nézhettek és ma is nézhetnek focimeccseket ugyanott, az Arénában, de érdemes a mérkőzések kezdete előtt jóval helyet foglalni a lelátón, különben nem fogtok beférni. A Telekom VIP-ben persze más a helyzet: ott kényelmes kanapékon ülve nagy képernyős tévéken követhetjük Messi vagy éppen Robben minden mozdulatát - a nagyszínpad éppen folyó koncertjeinek hangaláfestésével persze... 

volt_vipfoci.jpg

Meccsnézés után azért sportolhatunk még egyet, például monociklizhetünk...

volt_monocik_1.jpg

... vagy erőt vehetünk magunkon és napnyugtakor kipróbálhatjuk a romantikus bungee jumpingot,...

volt_jump.jpg

 

... az oldschool partiarcok pedig maradhatnak a jól bevált, klasszikus, egészséges mozgásformáknál:

volt_tshirts.jpg

 

(A cikk a Telekom támogatásával készült.)

https://recorder.blog.hu/2014/07/05/_volt_pentek_baratsagos_meccsek
# VOLT péntek: barátságos meccsek
süti beállítások módosítása