Johann Sebastian Bach technósítva

2014.06.30. 10:05, rerecorder

RedHot+Bach_2.jpg

Nagyon megy a klasszikus zene és az elektronikus tánczene házasítása manapság, épp nemrég jelent meg a Clean Bandit bemutatkozó albuma, aminek kapcsán össze is foglaltuk a klasszikus-pop műfajt, és most egy újabb jelentős művel gazdagodott a téma: a jó nevű jótékonysági feldolgozás/válogatás-sorozat, a Red, Hot + egész egyszerűen a barokk szerző, Johann Sebastian Bach műveit helyezte fókuszba. Carl Craig, Jeff Mills, Julianna Barwick a fedélzeten!

red-hot-bach.jpgA Red Hot Organization egy nonprofit szervezet, amely bevételeit az AIDS elleni küzdelemre használja és amely 1990 óta jelentet meg válogatáslemezeket, legtöbbször a Red Hot + címmel. Ugyan a most megjelent Red Hot + Bach ilyen formán (Red Hot +) a tizennegyedik válogatás, a szervezet honlapján a tizenötödik zenei kompilációként hirdetik, ám a többi gyűjteményes albumukat (No Alternative, Dark Was The Night) is beleszámítva már inkább a huszadik a sorban, de ez mindegy is. A koncepció szerint minden alkalommal egy adott szerző, vagy zenei stílus klasszikus alkotásait értelmezik újra a felkért művészek, ezúttal az eddigi legmeredekebb párosítás valósult meg.


A LEGUTÓBBI RED HOT+ LEMEZRŐL, AMI FELA KUTI MUNKÁSSÁGÁT DOLGOZTA FEL, ITT ÍRTUNK.

Bach műveit mai kortárs zenészek, elektronikus tánczenei előadók vagy olyan művészek interpretálják, akik amúgy is szívesen használnak az inkább komolyzenére jellemző hangszerekből saját műveikben (persze a párosítás már nem is annyira meglepő, ha tudjuk, hogy a hatvanas években a kísérleti elektronikus albumok korszakában is Bach művei jelentették az alapot az egyik úttörő lemezhez, a Switched-On Bach című Wendy Carlos albumhoz). Max Richter, Kronos Quartet, Amiina, Prefuse 73, Valgeir Sigurdsson, Ron Carter, Jeff Mills, Carl Craig, Julianna Barwick csak néhány név az alapvetően 19 számos, deluxe kiadásban viszont már 29 számos lemezről, amit rögtön végig is lehet hallgatni.

 

https://recorder.blog.hu/2014/06/30/johann_sebastian_bach_technositva
Johann Sebastian Bach technósítva
süti beállítások módosítása