Klippremier! SPCTRMN: Eloweee

2014.06.12. 18:50, Frontrecorder

spectorman2.jpg

A budapesti éjszaka egyik ismert alakja Spector Man, aki nem hiányozhat egyetlen menő buliból sem. A partizás mellett évek óta készít zenéket főként a francia elektró és a French touch hatása alatt, de ezekből eddig csak elvétve, "fű alatt" tett közzé néhányat. Most úgy döntött, hogy komolyabb szintre emeli a zenei ténykedését, ennek első lépéseként az Eloweee című számához elkészült az első klipje, melyet a Mais Monsieur fotóbloggal ismertté lett László Loren rendezett.  

Spector Man-nek eddig nem volt igazi megjelenése, a közeljövőben tervezi, hogy összerak egy kiadványt a felhalmozódott zenéiből, melyek saját bevallása szerint leginkább a kilencvenes évek filteres disco house hangzásából merítenek, de vannak electrósabb számai is. Az Eloweee szerinte "egyszerű diszkózenéből hangmintázós house a saját vagdosási stílusomban, leginkább a Le Knight Club (a Daft Punkból Guy-Manuel de Homem-Christo egyik mellékprojektje - a szerk.) akar benne előjönni, csak itt az éneksáv is ugyanabból a számból van mintázva". Mint mondja, aki ismeri a számait, azoknak általában ez a kedvence, és ez tetszett meg László Lorennek is, akit régóta ismer "a városból".

A Mais Monsieur mögött álló fiatal fotós már egy éve szeretett volna klipet forgatni a számhoz, ehhez megvolt a koncepciója is, de nem szeretné ő megfejteni a most elkészült videót. "Már maga az Eloweee cím is árulkodik a klip témájáról. Nagyon fontos volt, hogy ne vágjuk a néző arcába, azzal megerőszakolva az egész misztikumát. Sokat dolgoztunk a háttértartalmon Szőke Liviával, de valahogy mégsem érzem a késztetést, hogy megmondjam, ki mit lásson vagy érezzen a videóval kapcsolatban. Szeretném megadni mindenkinek a szabadságot, hogy azt gondoljon róla, amit szeretne - nekünk jelentett valamit, a nézőknek remélhetőleg jelent majd más valamit, és ez így szép."  Mi sem fosztanánk meg senkit az értelmezés szabadságától, így jöjjön rögtön a lassított felvételekre épülő szuggesztív klip, amelyben van érzéki férfitánc, cicivillantás, egymással csókolózó nők, na meg tej minden mennyiségben.

https://recorder.blog.hu/2014/06/12/klippremier_spctrmn_eloweee
Klippremier! SPCTRMN: Eloweee
süti beállítások módosítása