Újjáalakult, legendás zenekar a közelben - Neutral Milk Hotel Zágrábban

2014.05.22. 19:02, rerecorder

nmh.jpg

A 90-es évek legendás együttesei közül számtalan összetoborzódott már egy nosztalgikus diadalmenetre, arra viszont nem sokan számítottak, hogy a Neutral Milk Hotel is csatlakozni fog a globális reunióhullámhoz. Jeff Mangum és társai azonban 2014-ben masszív turnéra indultak, hogy felelevenítsék életművük legszebb pillanatait – a lengyelországi, valamint a bécsi koncertdátumok előtt pedig június 2-án Zágrábban lesz lehetősége a magyar közönségnek arra, hogy elérhető közelségben tekintse meg a freak folk előfutárok várhatóan katartikus produkcióját. A Recorder biztosan ott lesz (szerkesztőségünk bizonyos tagjai éppenséggel Londonban is). És te?

A zenekar 1998-as feloszlása óta elég idő telt el ahhoz, hogy a Neutral Milk Hotelt azok is piedesztálra emeljék, akik annak elején nem feltétlen repestek az örömtől a kvartett lemezei hallatán. Mára így az együttes az elmúlt két évtized egyik legfontosabb amerikai alt-rock formációja lett úgy, hogy aktivitása (1989-1998) alatt mindössze két stúdióalbumot készített el. És bár első, 1996-os, On Avery Island című munkája még némileg kiforratlan világot mutatott, a nálunk is méltatott, két esztendővel későbbi, fenomenális In The Aeroplane Over The Sea azonban olyan magasra emelte a lécet, hogy egy egész korosztály zárta szívébe a szerény banda megindító és lélekszaggató, torz, akusztikus-rézfúvós folkját. 

nmh 2.jpg
És igaz, hogy a 2013-ban megjelent nagyszabású Aeroplane újrakiadás méltóan foglalta össze a zenekar eredményeit, valamint, hogy az énekes-dalszerző Jeff Mangum már évek óta járta NHM-dalokra épülő szólóprodukciójával a világot, pár éve azonban még a Chinese Democracyvel és a harmadik My Bloody Valentine-koronggal egy kategóriában említhető hiú ábránd volt az, hogy valaha is újra összeálljon a nagy csapat. Axl Rose és Kevin Shields azóta már bizonyított, itt volt az idő hát, hogy a Milk Hotelre kerüljön a sor: a pillanat pedig eljött, és ki tudja, talán itt a soha vissza nem térő alkalom, hogy élőben is utolérhessük a zenekart.

Facebook-esemény

Jegy
(kb. 20 Euro, Budapest-Zágráb oda-vissza vonattal: 30 Euro)


a Neutral Milk Hotel csúcslemeze: 

Címkék: neutral milk hotel
https://recorder.blog.hu/2014/05/22/ujjaalakult_legendas_zenekar_a_kozelben_neutral_milk_hotel_zagrabban
Újjáalakult, legendás zenekar a közelben - Neutral Milk Hotel Zágrábban
süti beállítások módosítása