3D-ben nyomtatott fegyverek és partidrónok M.I.A. új klipjében

2014.05.20. 11:28, subrecorder

mia.jpg

Nem spórol a géppisztolyokkal retinagyilkos új klipjében Maya Arulpragasam, azaz M.I.A. A Double Bubble Trouble az énekesnő tavalyi, Matangi című lemezéről való, a videót ő maga rendezte hozzá. Olyan is lett: hiperaktív, hiperszínes, hiperpolitikus.

A brit és Sri Lanka-i gyökerekkel rendelkező Maya karrierjének két csúcspontja 2007-es Kala című lemeze és 2012, amikor kijött a Bad Girls című dala. Utóbbit az év egyik legjobb számának választották és a hozzá készült videó is modern klasszikusi státuszba emelkedett. Negyedik lemezének megjelenése azonban rengeteg problémába ütközött. Nem tett jót, hogy 2011-ben a Super Bowl félidejének showműsorában egymilliárd tévénézőnek mutatott be, és a kiadója is többször visszaküldte a kész anyagot azzal, hogy az album túl pozitív lett. Az öntudatos, lobbanékony énekesnővel persze nem lehet játszadozni, megfenyegette hát az Interscope-ot, hogy ha még tovább tolják a megjelenést, akkor egész egyszerűen kiszivárogtatja az internetre az anyagot. A táncos Matangi végül tavaly novemberben jelent meg. 

A holland Partysquaddal közös Double Bubble Trouble című dalához ő maga rendezte a vizuális attaknak beillő videót, amiben ugyanúgy elférnek a füstkarika fújási trükkök és mopszok, valamint a 3D nyomtatóval készülő fegyverek, na meg a rikító színű békejellel a hasukon repülő drónok. M.I.A. sosem volt szégyenlős, ha politikáról volt szó (például személyesen kiállt Julian Assange mellett), ebben a videóban az NSA megfigyelési botrányára való reakcióként fordítja ki Obama híres kampányszövegét (Yes we scan!) és pár színes elefánt és jaguár képe mellett a kaotikusabbnál is kaotikusabbra sikeredett utolsó fél percben feltűnik még egy "1984 is now" felirat is.


Az ázsiai zenei elemekből is táplálkozó trapes Double Bubble Trouble videója, M.I.A. rendezésében:

 

Címkék: mia m.i.a.
https://recorder.blog.hu/2014/05/20/3d-ben_nyomtatott_fegyverek_es_partydronok_m_i_a_uj_klipjeben
3D-ben nyomtatott fegyverek és partidrónok M.I.A. új klipjében
süti beállítások módosítása