Quixotic: remix ep-premier és egy dal ingyen a magyar synthwave producertől

2014.05.15. 15:15, Frontrecorder

quixotic_1.jpg

A nyolcvanas évek epikus-futurisztikus szintetizátorzenéit újrateremtő synthwave / outrun electro irányzat hazai éllovasa, Quixotic tavaly szeptemberben jelentette meg Palms című EP-jét egy amerikai kiadónál. A klasszikus italo disco hangzásból merítő révedezős címadó trekkből többségében fiatal, izgalmas hazai producerek készítettek remixeket, melyek itt először hallhatók. Bónuszként az instrumentális szám eredeti verziója ingyen letölthető tőlünk.

A Palms a nyári idill aláfestőzenéje, nem véletlenül. "A tavalyi év nyárzáró dalának készült, miután visszatértünk egy horvátországi tengerparti nyaralásból" - meséli Quixotic, azaz Miklósy Krisztián. Hogy nyári emlékként kitartson a következő meleg évszakig, felkért pár ismerős producert a szám átszabására. " Az ötlet az volt, hogy egy ingyenes release keretein belül, főként hazai producerek formálják a saját stílusukra a számot. A remix projekt már tavaly szeptemberben elkezdődött, de határidő híján senki sem kapkodta magát, viszont így legalább nem csapták össze, és volt lehetőség bővíteni a felhozatalt is: Aiwa és Sazabio később jöttek képbe, de megérte rájuk várni, a Timemasterz (Ben a Tits & Clits-ből) remixe pedig Portugáliában született" - mondja a nemzetközi synthwave szcénában is jegyzett producer. Az említettek mellett Malibu B, az olasz Vincenzo Salva, illetve maga Quixotic is jegyez egy-egy átiratot. A remixek között akad elúszós balearic (Malibu B), franciaelektrósan kattant (Aiwa) és laza disco-house-os (Timemasterz), de az eredeti ábrándos-nosztalgikus hangulatát és fődallamát szinte mindenki megőrizte. A remix EP alább meghallgatható:

A Palms-hoz még megjelenése előtt maga Quixotic készített montázsvideót, amelyhez az ihletet részben az adta, hogy a szám megalkotása közben elkezdte újranézni a Miami Vice-t az első évadától. "Bár már tervben volt valami hasonló, mint 80s fanatikus ezt kötelező elsütni legalább egyszer" - ismeri be a producer. Pálmafák, tengerpart, szörfösök, bikinis lányok, éjszakai autózás, meg persze Sonny Crockett és Rico Tubbs nyomozók - tömény nyolcvanas évek Miami fless!

Végül pedig egy ajándék: Quixotic jóvoltából a Palms eredeti verzióját bárki ingyen letöltheti tőlünk. Tessék:

https://recorder.blog.hu/2014/05/15/quixotic_remix_ep-premier_es_egy_dal_ingyen_a_magyar_synthwave_producertol
Quixotic: remix ep-premier és egy dal ingyen a magyar synthwave producertől
süti beállítások módosítása