Hab a tetején - minialbum Szedertől

2014.05.15. 11:25, rerecorder

szeder 2.jpg

A Szeder nem csak finom gyümölcs, de egy négytagú budapesti zenekar is, amelyet Szeder-Szabó Krisztina énekes-gitáros alapított 2013-ban. A kvartett debütáló kiadványa most jelent meg, hosszabb mint egy EP, rövidebb mint egy nagylemez, minialbum tehát, kedves dalokkal teli.

szeder.jpgSzeder-Szabó Krisztina gyerekkorában különös álmot dédelgetett: takarítónő szeretett volna lenni. Később meg üzletasszony. Aztán, amikor ovis kortársai már nem énekesnők/színésznők akartak lenni, hanem üzletasszonyok, akkor rájött, hogy nem is olyan rossz az az éneklés és gitározás. Gimis rockzenekaroktól kórusokon át jutott el a dalszerző-előadós világhoz, amely az ő esetében meghatározó swinges dzsessz, francia sanzonos, népzenés elemekkel teli. Négytagú zenekara, a Szeder (Csizmás Andris - nagybőgő, Bakai Márton - hegedű, Szabó Sipos Ágoston - ütőhangszerek, valamint Lukácsházi Luca, aki a dalszövegben nyújt segítséget) most jelentkezett első kiadványával, a Hab a tetején című albummal, melyről meséljen a frontleány maga.

"Nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel, úgy szólalnak meg végre a dalok, ahogy megálmodtam őket! Jó volt, hogy a hangszereket nem sávonként, hanem egyszerre játszottuk fel a stúdióban, hogy mindegyik dalnak még jobban átjöjjön a lelkülete. A hangmérnökkel, Schram Dáviddal is nagyon inspiráló volt az együttműködés, aki segített abban, hogy modernül szóljon a lemez, annak ellenére, hogy mindent akusztikus hangszerekkel vettünk fel! Ahhoz képest meg végképp szép eredmény, hogy még csak egy éve létezik a zenekar ebben a formában! Nyilván jobb lett volna egy minimum 10 számos lemezzel kijönni, de alapból csak egy kislemezt terveztünk. Csak hogy 7 számos és 27 perces lett végül, ami meg már nem feltétlen kicsi. Anyagilag így is sokkal több lett, mint amire számítottunk, de szerencsére a lemezgyártást el tudtuk indítani az indiegogo-kampányból begyűlt összegből. A kölcsöneink visszafizetésére pedig még mindig gyűjtünk (még 9 napig tart a kampány), reméljük még azért jön majd be összeg. (nevet)"

A Szeder május 17-én a Kino Kávézóban tartja lemezbemutató koncertjét, Facebook-eseményoldal


a lemez teljes egészében: 

 


Szeder kerti koncert a Zene zokniban - Tündérdisznó


Zene zokniban második rész, Lazsa dal

https://recorder.blog.hu/2014/05/15/hab_a_tetejen_minialbum_szedertol
Hab a tetején - minialbum Szedertől
süti beállítások módosítása