Öt év után tért vissza új dallal a La Roux

2014.05.14. 13:12, subrecorder

La_Roux_2014_541_271.jpg

Már régóta rebesgették, hogy idén végre folytatást kap a La Roux, vagyis Elly Jackson énekesnő projektjének 2009-es debütáló lemeze. Most befutott a hivatalos bejelentés is: a Trouble In Paradise című album július 7-én fog megjelenni, itt van róla az első dal is. 

A La Roux cím nélküli első lemeze komoly siker lett, még nálunk is agyonjátszották a Bulletproofot és az I'm Not Your Toy-t a rádiók és a zenecsatornák. Az albumot jelölték Mercury-díjra, valamint kicsit megkésve ugyan, de 2011-ben megnyerte a Legjobb Elektronikus Albumnak járó Grammy-t is. (Skrillex egyik első nagy sikere is az In For The Kill újragondolása lett.)

Jackson már 2009 karácsonyának tájékán elkezdte írni a második lemez dalait, de előre leszögezte, hogy addig nem lesz új anyag, amíg ő úgy nem érzi, hogy a számok vannak olyan jók, mint az előző album darabjai. Állítólag hatalmas nyomást érzett magán, és ezért tartott olyan sokáig a kreatív időszak. Tegnapelőtt azonban lehullt a lepel,  a BBC Radio 1-on Zane Lowe műsorában bemutatta az első dalt a második lemezről, a Let Me Down Gently pedig nem is okoz csalódást: ugyanúgy árad belőle a 80-as évek hangzása, mint az első lemezből, de van itt szaxofonszóló, nosztalgikus szintifutam a szám közepétől, csak a dal végi fokozatos elhalkulás hiányzik. 

A Trouble In Paradise-on Jackson egyébként Ian Sherwinnel dolgozott. Az énekesőt idén láthatjuk majd a Szigeten. Alább megmutatjuk a lemez borítóját és számlistáját is. 

 


a Trouble In Paradise borítója:

la roux.jpg

ez lesz a lemez 9 dala:

01 Uptight Downtown 
02 Kiss And Not Tell
03 Cruel Sexuality 
04 Paradise Is You 
05 Sexotheque
06 Tropical Chancer
07 Silent Partner
08 Let Me Down Gently
09 The Feeling

Címkék: la roux
https://recorder.blog.hu/2014/05/14/ot_ev_utan_tert_vissza_uj_dallal_a_la_roux
Öt év után tért vissza új dallal a La Roux
süti beállítások módosítása