Minden nő istennő - végre jön Banks bemutatkozó albuma

2014.05.01. 12:50, subrecorder

banks_2.jpg

Az idei évre vonatkozó popelőrejelzésünk egyik legnagyobb befutóesélyese, Banks végre bejelentette a bemutatkozó albuma megjelenési dátumát, és az első, címadó dalt is megosztotta róla. A Goddess szeptember 9-től lesz elérhető.

Érdekesen indult Jillian Banks karrierje, ugyanis Los Angeles-i mivolta ellenére az Egyesült Királyságban kapták fel rá először a fejüket a kritikusok és a rádiósok. Utóbbiak közül Zane Lowe rádiós dj-mogul szerepe volt a legfontosabb, hiszen ő talált rá először Banks dalaira a SoundCloudon, és ő játszotta le az egyiket először a BBC Radio 1-on. Innentől már nem volt megállás a visszahúzódó R&B-s énekesnő-dalszerző számára, 2013-ban megjelentetett két nagy sikerű EP-t (Fall Over, London) és a legfelkapottabb fiatal elektronikus zenei producerekkel dolgozhatott együtt (Sohn, Totally Enormous Extinct Dinosaur, Shlohmo). 


GLOBÁLRADARUNK BANKSRŐL ITT OLVASHATÓ.

A következő logikus lépés a bemutatkozó lemez elkészítése, és Banks az elmúlt napokban jelentette be, hogy az utolsó simításokat végzi éppen a Goddess című anyagon, amely szeptember elején fog megjelenni. Ismét a BBC rádióban hangzott el először az album címadó szerzeménye, amely szépen illeszkedik az eddigi sötét, lüktető, atmoszférikus Banks-dalok sorába. Az album címadó dalában a londoni producerrel, Lil Silvával dolgozott együtt.

Annak ellenére, hogy a dal sötét, pozitív üzenetet közvetít. "Fontosnak tartom, hogy minden nő elfogadja, és istennőnek érezze saját magát."- mondta nemrég egy fellépésén Banks, közvetlenül azelőtt, hogy élőben debütáltatta új dalát. 


A Goddess szöveges videója:


A Shlohmo produceri munkájával készült Brain:


A Sohn által felügyelt Waiting Game:

Címkék: banks
https://recorder.blog.hu/2014/05/01/minden_no_istenno_vegre_jon_banks_bemutatkozo_albuma
Minden nő istennő - végre jön Banks bemutatkozó albuma
süti beállítások módosítása