A Yeah Yeah Yeahs énekesnője lelőtte a diszkósheriffet

2014.04.26. 13:20, subrecorder

sheriff.jpg

A vad zenei kollaborációiról ismert N.A.S.A. hiphopduó új dala, Bob Marley I Shot The Sheriffjének újragondolása még januárban szerepelt egy reklámban, most a szám egy teljesen animált videót kapott. A feldolgozásban a Yeah Yeah Yeahs frontembere, Karen O énekel. 

Squeak E. Clean és DJ Zegon, vagyis a N.A.S.A. (North America/South America) duó egész zenei koncepcióját az érdekes, szokatlan párosítások összehozására húzta fel, eddig majd' 30 különböző előadóval dolgoztak együtt, akik között olyan nevek vannak, mint Ol' Dirty Bastard, Tom Waits, Kanye West, vagy George ClintonI Shot The Sheriff feldolgozásuk a Sonos nevű wireless hangfalakat gyártó cég reklámjában hangzott el először a Grammy-díjátadón, illetve a Superbowlon. Bob Marley örök reggaehimnuszából Karen O vendégszereplésével finom diszkófunkot csináltak, hozzá pedig most megjelent egy látványos animált videó, San Charoenchai rendezésében. 


A YEAH YEAH YEAHS TAVALYI LEMEZÉRŐL A CARBOVARIS FRONTEMBERE ÍRT NEKÜNK KRITIKÁT.

Karen O legutóbb Oscar-díjra jelölt filmzenét írt a Her című filmhez, a The Moon Songot elő is adták a díjátadón Ezra Koeniggel a Vampire Weekend énekesével. A Yeah Yeah Yeahs tavalyi albuma nem lett az a dicsőséges visszatérés, mint aminek sokan várták, sikerült például megalkotniuk hozzá az utóbbi idők legrondább lemezborítóját.


A diszkós, funkos I Shot The Sheriff feldolgozás:


Bob Marley eredeti szerzeménye:


egy korábbi N.A.S.A. dal, benne sztárparádé (Kanye West, Santigold, Lykke Li):


a Yeah Yeah Yeahs tavalyi lemezének fő single-je, a Sacrilege:

https://recorder.blog.hu/2014/04/26/a_yeah_yeah_yeahs_enekesnoje_lelotte_a_diszkosheriffet_kesz
A Yeah Yeah Yeahs énekesnője lelőtte a diszkósheriffet
süti beállítások módosítása