Lemez nélküli bemutatók – Brains, Turbo, Esti Kornél az Akváriumban

2014.04.16. 18:01, subrecorder

turbo_1.jpg

(x) Bár a lemez- és cd formátum inkább promóciós eszközzé vált, mégis mindenki szereti megünnepelni, ha egy hagyományos nagylemezre elég új számot felvesz, és cd nélkül is sok lemezbemutató koncertet hallhatunk. Áprilisban itt van mindjárt három koncert, ami három lemez, egy kicsi, vagyis egy új dal, és két nagylemez bemutatója az Akváriumban.

Szuperhősök – Brains 
április 18., péntek

Brains, DJ Reza feat. MC Fedora

Egyetlen új dal határozza meg a Brains áprilisi fellépését, ők idén harmadszor hívják a rajongóikat önálló budapesti nagykoncertre. A srácok a két telt házas koncert után harmadszor is hatalmas bulit ígérnek minden korábbinál látványosabb színpad- és vetítéstechnikával, valamint új dalokkal és rendhagyó, a képregények világát idéző kísérő-kampánnyal amely a szuperhősök - az új dal címe: Superheroes - tematikája köré épül. A csapat legfrissebb korongjával, a 2013 áprilisában megjelent "Full range" albummal nemzetközi vizek fele kacsintgatott: az album sztárvendége Sian Evans, a hazánkban kultikusnak számító brit elektro zenekar, a Kosheen énekesnője, akit DJ Fresh-sel a közelmúltban készített felvétele nemzetközi szinten is ismét a középpontba állított. A tizenegy dalt tartalmazó új album egyenes folytatása a csapat két legutóbbi - és legsikeresebb - albumának: a lemez továbbra is drumandbass alapú dalok teszik ki, de szinte valamennyi jelenlegi stílust szintetizálja a dubsteptől a drumstepen át az elektróig és a breakig. A Brains tagjai külön-külön is sok különböző zenéből táplálkoznak és ezt ezen a lemezen megpróbálták még jobban kihasználni.


Ne félj – Esti Kornél
április 24., csütörtök

Április közepén jelenik meg az Esti Kornél zenekar harmadik, Ne félj című nagylemeze, az új dalokat élőben az április 24-i Akváriumos lemezbemutatón hallhatja először a közönség. A zenekar idén februárban kezdte az új lemez felvételeit, a korábban megjelent Ne félj, Tátott szájjal és Téren dalok mellett a lemez igazi előfutára a Ti a rosszak, mi a jók című új szerzemény, mely április első hetében jelent meg. A lemezbemutatóra különleges műsorral és látvánnyal készülő Esti Kornél előtt - a november végén egy kiváló kislemezzel jelentkező - Amber Smith és az MR2 Petőfi Rádióban rengetegszer hallható We Are Rockstars lép fel.

 
Pentagram – Turbo
április 25., péntek

Elkészült az új Turbo album is, aminek a sokat sejtető pentagramos borítóját is láttuk már. A modern rockzene új nemzedékének Pentagram lemezbemutatójára pedig április 25-én kerül sor az Akvárium Klubban, amikor akusztikus fellépések és balkon koncertek után megint új dalokkal és hangosan szól majd a rakenrol, alig várjuk már. Addig is az albumról megjelent már a Soul Sister című szám, a Turbo előtt pedig az ausztrál Alithia zenekar lép fel.

 
A Brains Superheroes című dala, a stúdióban készült videóval:


Ti a rosszak, mi a jók az Esti Kornéltól:


Soul Sister a Turbotól:

https://recorder.blog.hu/2014/04/16/lemez_nelkuli_bemutatok_brains_turbo_esti_kornel_az_akvariumban
Lemez nélküli bemutatók – Brains, Turbo, Esti Kornél az Akváriumban
süti beállítások módosítása